lördag 30 augusti 2014

Fårikål



Vad behöver man för att laga fårikål?
Ordna två vitkålshuvuden från grönsaksdisken.
Du behöver cirka sextio gram hel svartpeppar - går nog lika bra med grovmalen!
Köp två kilo lammkött med ben. Obs! Med ben!
Salt behövs men det finns nog hemma.
Fyra matskedar vetemjöl ur påsen - håll måttet torrt!
Tre till fyra liter vatten från kranen.
Två till tre kilo potatis som kan inhandlas i valfri butik.

Hur går man tillväga??
Börja med vitkålen. Hacka den grovt med två-tre centimeter stora bitar.
Placera vitkål och köttet varvat i grytan som bör vara den största kastrullen som finns att uppbringa i köket.
Sedan läggs mjölet, saltet och pepparn över vitkålen och köttet.
Häll så vatten över så att det täcker lite drygt hälften av innehållet i kastrullen.

Sedan ska det kokas i MINST två timmar.

Hur serveras fårikål?
Serveras med kokt potatis och med hackad persilja på potatisen.
Serveras gärna uppvärmd dagen efter och lika gärna två dagar efter beredning och tillagning.
Smakar till och med bättre och bättre med allt mörare kött!

Mums!