fredag 30 januari 2015

Tjampens travtips: V75 Axevalla 31 januari 2015

Lyssnade i veckan på Billy Swan "I Can Help" på radion och insåg med ens vilken tidskapsel musik utgör. ´
Fram och tillbaks i tid och rymd med blixtens hastighet. Vissa låtar förknippas alltid med speciella ögonblick, hur enkla och vardagliga dessa än synes vara.
Det magiska är att det dessutom alltid skapas nya ögonblick av minnen, nutid, möjligen också något evigt som alltid etsar sig fast i tidens evinnerliga gång.





Så här följer en kort lista av en bråkdels magiska musikaliska ögonblick. "I Can Help" är eftermiddags skift och snöskottning med baklastare i Långselegruvan, "Flickorna Bak i Bilen" med Siv Malmqvist är järnvägsövergång i Kusfors, Beach Boys "Ten Little Indians" är Sveriges Bilradio på transistor i Brutorp, på väg hem till Adakgruvan från Bjuröklubb, "Snoopy Vs. The Red Baron" med The Royal Guardsmen är Björns hemkomst från skolresa till Västtyskland, Petula Clark, "Downtown" är ett alldeles nytt nummer av "Tomahawk" och ett stort glas mjölk med nybakta bullar till, "No Spitting On The Bus" med Steve Gibbons Band är en och alla av de oräkneliga turerna mellan Boliden och Skellefteå och "Old Five And Dimers" med Waylon Jennings är allt från början till slut.



Synnerligen remarkabelt hur enkelt livet emellanåt ter sig...

V75 är dock en helt annan femma, här gives icke utrymme för tidsresor, Legolas, Abbey Rozz, Lanser, Le Grand Moulin, Indianen och Loke, allmänt känd som "Bromsloke", kan inte hjälpa en själ i nöd, här står man alldeles ensam och nödgas hoppas på ynnest från särdeles njugg Fru Fortuna. Men här följer ännu ett fiasko da gama i stillsamt vardande.

Lopp 1: (4) Rocket Zet
Lopp 2: 5 - 7 - 10 - 11
Lopp 3: (4) Montgomery Hill
Lopp 4: (5) Fossens Bonus
Lopp 5: 2 - 3 - 6 - 11 - 13 - 14
Lopp 6: 2 - 4 - 8 - 9 - 10
Lopp 7: 2 - 7 - 11

360 prediktiva rader a' 180 penibla riksdaler

 
En ovanligt liten och tanig snögubbe funnen. 
 

 
Snön är tung.

 
Och renen ovanligt tjurig!
 
Tjampenmobilephoto2015