fredag 27 mars 2015

Björnidets playlist 150328


1Far From Any RoadThe Handsome Family
2Out Of The BlueJulian Casablancas
3Jag Är FriJon Henrik Fjällgren
4Helium HeartI´m From Barcelona
5Nothing Without LoveNate Ruess
6Rollercoaster Bleachers
7Über Sieben Brücke Muss Du Geh´nDie Priester
8SomnambuleRaphaël
9Inside SanityAngels & Agony
10Frei Wie Der WindSantiano
11Innan Vi FallerLisa Nilsson & Joakim Berg
12The SirenBlutengel
13Cosa Avevi In MenteAntonello Venditti
14Regret & TestifyChrom
15SantianoSantiano
16Aller Sans RetourAuDen
17Pieces Of GoldThe Aikiu
18Can´t Deny My LoveBrandon Flowers
19The NightMore Like Trees
20Cumbia De DondeCalexico
21All This Wandering AroundIvan & Alyosha
22Color DecayJúníus Meyvant
23A Darker Side Of BlackSt. Jimi Sebastian Cricket Club
24BoyJohn Mark Nelson
25Drums And GunsSantiano
26I´m Drinkin´ TonightTrain
27WiserOld Man Canyon
28Baby Bye ByeKitty, Daisy & Lewis
29CrystalsOf Monsters And Men
30Rock & Roll Is ColdMatthew E. White
31BelieveMumford & Sons
32Calling On The CuriousOla Salo
33Hey NowAndy McSean
34BelongJoshua Radin
35Ta Mig TillbakaDarin
36Lifted Up (1985)Passion Pit
37Who´s Gonna Stand Up?Neil Young
38Million Of GhostsLocals
39GatewayMars Lasar
40The Cat With The CreamBelle And Sebastian

 


THE HANDSOME FAMILY (US): Ledmotivet - intro - till TV-serien True Detective. Suggestivt och kriminellt - utgiven 2003. Påminner både om Nick Cave och Leonard Cohen. Veckans första toner när björnen lufsar ut på den hippa gatan på väg till sitt ämbetsverk.

ANGELS & AGONY (NL) och SANTIANO (GER) är två vilt skilda representanter för nordkontinentaleuropeisk musik. Från mörk gotik till sjömansromantik. Santiano bildades 2011 i Flensburg och påminner starkt om Nordman som ger sig på irländsk folkmusik medan Angels & Agony är av holländskt ursprung - bildad 1995 - med en musikstil som kallas futurepop.



LISA NILSSON & JOAKIM BERG (SWE) samman på en singel med mycket bra text av Joakim Berg:
Vi rör oss nära kanten av världen Du kastar en sten ner i det ångande vattnet Halvvägs men vi är ingenstans Vi är vilse igen, vi bara flyter med strömmarna Det vi svor att minnas det glömde vi Det vi borde glömt bort det mindes vi Om det finns någon poäng med att gömma sig Är det att vi kan försvinna in i drömmar om när Vi hade allting En gång i tiden var allt det här vårt Innan vi faller i varandras armar Ska vi falla isär

CHROM (GER): CHROM grundades i maj 2007 av Christian Marquis och Thomas Winters efter att de hade upptäckt att de hade efter många års bekantskap en gemensam kärlek till pråliga dock melodiska dansanta elektroljud. Bandets namn är sammansatt av namnet på musikerna (Chris och Tom).

MORE LIKE TREES (UK): Deras sound är unikt - fottrampande, pulshöjande och smittsamt. Detta är en altermodern smältdegel av stilar - reimaginerad som akustisk dansmusik. Ett möte med drum n bass och folkmusik med sneglingar mot flamenco och romska influenser som de kallar "Strum n Bass.



CALEXICO (CAN/US): Ett är Arizonabaserat Americana/Tex-Mex/indie rockband. Bandets två huvudmedlemmar, Joey Burns och John Convertino, spelade först tillsammans i Los Angeles som en del av gruppen Giant Sand. Bandet är döpt efter gränsstaden Calexico, Kalifornien. Deras "Alone Again Or" är mycket god i sammanhanget (2003) - memorabelt repetitabel.

OLD MAN CANYON (US): Frontmannen Jett Pace tog initiativ till gruppen Old Man Canyon i början av 2012. Efter släppet av gruppens debut-EP Phantoms & Friends dök deras musik upp i olika TV-serier. "Det har varit en otrolig sak att ha våra låtar i dessa tv-serier vilket har betytt att så många människor kunnat höra vår musik". Jett Pace började sin musikaliska karriär i Vancouver där han också växte upp i bergen i North Shore och hans sätt att hantera en cello gav löften om en stundande musikkarriär.

KITTY, DAISY & LEWIS (UK): Kitty, Daisy & Lewis är ett tremannaband bestående av syskonen Durham familjen. Deras musik är influerad tungt av R & B, gunga, hoppablues, country, blues, Hawaii och rock 'n' roll. De är alla multiinstrumentalister och spelar gitarr, piano, banjo, lapsteel gitarr, munspel, kontrabas, ukulele, trummor, trombon, xylofon och dragspel mellan dem. Gediget hantverk alltså!

 ANDY McSEAN (SWI): Schweizisk sångare som hamnade på fjärde plats i den schweiziska uttagningen av representant till Eurovision Song Contest med denna låt: "Hey Now".