fredag 22 maj 2015

Tjampens travtips: V75 Gävle 23 maj 2015

En tämligen kall och väderleksmässig ostadig vecka avverkad, vår och sommar synes fortfarande te sig särdeles avlägsna. Förunderligt dock att minnet av fjolårets sommar är värme, värme och återigen värme. Förunderligt, eftersom de med minnet i behåll säger att nyårsafton var varmare än midsommarafton föregående år, 6 grader plus och regn i vintertid, ställt mot 4 grader och regn i midsommar. Någonting måste ändå ha skett senare, för här på torpet erinras enbart sol och värme.

Har under de senaste veckorna noterat att den mest spelade låten i både P4 Västerbotten och Norrbotten har varit Magnus Carlsson "Möt Mig I Gamla Stan", minst två ggr per dag i respektive kanal. Det bästa med detta är återhörandet av Doug Sahm "Meet Me In Stockholm" och sedan leder stigarna rätt och slätt till både Sir Douglas Quintet "Mendocino" och Ry Cooder "He'll Have To Go", så mycket bra att både vädret och traveriet må göra vad de än vill, man är särdeles nöjd ändå.

I dessa eurovisionschlager tider kan man också konstatera att klar nästbästa vinnare genom tiderna är France Gall "Poupee De Cire Poupee De Son". Får här också passa på tacka Björnen för spellistan med Nikki Lane och "Good Man", trodde nog att countryn var utrotningshotad och död för länge sedan.


Har haft ett rent fullvetes sjå med V7:an denna vecka, synnerligen besvärligt hitta rätta spikar och garderingslopp, har försökt undgå det grå starriga tunnelseendet, men inser nu att resultatet av all möda förmodligen mynnar ut i ännu en klassisk fiasko da gama efterklokhets blues.

Än mer oroväckande upptäcka att valen av singelstreck till punkt och pricka överensstämmer med Micke "gurun" Nybrinks val, för hur rätt än han har i sina analyser och badkarskörningar kommer alltid någon oförmodad faktor in och fäller negativt avgörande. Får lyssna till Nitty Gritty Dirt Band "Keep On The Sunny Side" och än en gång tro på under...



Raden i all sin bedagade glans

Lopp 1: 1 - 4 R: 5,9
Lopp 2: (1) M.T. Insider R: 2,5
Lopp 3: 1 - 3 - 7 - 8 - 10 - 11 - 11 - 12 - 13 R: 5,15
Lopp 4: (5) Tango Lavec R: 2,3
Lopp 5: 2 - 6 - 9 R: 5,4
Lopp 6: 1 - 2 - 5 - 7 - 8 R: 6,10
Lopp 7: (5) Oliver Kronos R: 1, 11

240 hieroglyfiska rader a' 120 spartanska riksdaler

Tjampen visualiserar en vecka upp Myrheden till:


Många bäckar små...


... skapar ständigt nya ekologiska system över hela jorden, sen får folk tro vad dom vill. 


Två grader... varmt i Myrheden i onsdags, ingen direkt vårkänsla,
men sommaren kan huxflux komma över natten också!