lördag 27 juni 2015

Tjampens travtips: V75 Färjestad 27 juni 2015

En särdeles stressig och regnig vecka avslutas i fullständig kaos med flygplansbokningar i parti och minut.

Traveriet ter sig då i jämförelse, som en lugn och meditativt fridfull promenad i lummig berså. Oavsett väntad diskning för orent trav, illa ledd volt, målgalopp, trängning eller synnerligen dåligt analyserande och val av singelstreck, så ger allt detta ändock en trygg plats i orkanens öga.

Veckans musikaliska höjdpunkt bjöd P4 Västerbotten i onsdags då de spelade "Iko Iko" med Zap Mama, vet bara att det är en belgisk/kongolesisk grupp och att de kommer uppträda på Umeå jazzfestival (tror) i oktober. Hursomänhaver var det en särdeles uppryckande upplevelse att lyssna till all denna musikaliska glädje.


Det positiva med allt regnande de senaste decennierna, är återhörandet av Richard Betts "Rain", en av de eviga klassikerna i träskets musikaliska skattkammare. Dagens lossning av tompall i Åliden, gav också glädje genom påminnande om Tompall Glaser "Roll On My Lady", Tompall var i sanning en viktig bidragare till 70-talets musikaliska guldåder.

Nåvälan, ges inte mycket hopp inför morgondagens sjua, det bästa man kan hoppas på är hedersamt akterseglande från alla de tusentals guljonerna, de lyckliga vinnarna håvar in.

Raden i all sin diffusa glans

Lopp 1: 1 - 2 - 3 - 4 - 7 - 11 R: 5,10
Lopp 2: 3 - 4 - 5 R: 1,6
Lopp 3: 4 - 5 - 9 - 10 R: 6,12
Lopp 4: (5) Oliver Kronos R: 1,8
Lopp 5: (3) Emmet Brown R: 1,5
Lopp 6: 2 - 3 - 4 - 5 R: 1,6
Lopp 7: (1) Shiraz Brodde R: 5,3

288 expansiva rader a' 144 tvångsanslutna riksdaler

Tjampens vecka som gått:


Framdukat för lunch utanför Braxträsket, vad bilden icke förtäljer är flykten in i hytten en minut senare, inte kul alls dela maten med 55000 myggor och knott. Braxträsket får vatten från Skellefteälven som sedan rinner ut i Karsbäcken. Nästan en kvadratkilometer stort är träsket och ligger på 214 meters höjd över havet.


Fredagsnöje i Åliden. Alltid undrat vad som döljer sig där vid slutet av avfartsvägen vid Klintforsliden.


Bättre då äta i lugn och ro på Bergteamets ****-stjärniga lunchrum.