lördag 4 juli 2015

Tjampens travtips: V75 Halmstad 4 juli 2015

Ännu en vecka gjord, en vecka präglad av den "före semester hysterin" som alltid synes drabba merparten av det svenska samhället vid denna tid på året.

Här på torpet är dock allt lugnt och fridfullt nu, inga nya flygplansbokningar inrapporterade och nya ögon på väg in nästa vecka. Enda bekymret torde vara morgondagens Halmstad sjua, här passar det gamla ordspråket "Du är fördömd om du gör och fördömd om du int'" synnerligen väl in.

Nödgas gå ner på enbart två spikar och i sanning känns ingen särdeles säker alls. Får betecknas som chanstagande de lux, möjligen är det vad spel och dobbel går ut på, men visst saknar man en Legolas, en Etain Royal, en Lapp Nils eller en Skogsbotös att bygga systemet på.


Musikaliskt har denna vecka i mångt och mycket präglats av Country & Västerbotten, möjligen ett sätt finna ro när handdatorer och jobbtelefoner påkallar ens uppmärksamhet.
Waylon Jennings är aldrig fel och "Singer Of Sad Songs" toppar veckans inofficiella topplista, tätt följd av en radda eminenta McGuinness Flint låtar.
Har i sanningens namn aldrig begripit varför de inte rönte större uppskattning än vad de trots allt gjorde. Men tror nog de är särdeles nöjda med sitt bidrag till musikens magik och låtar som "When I'm Dead And Gone", "Malt And Barley Blues", (I Don't Like Your) Country Music" och "Ces't La Vie" intar i alla fall eviga topplaceringar på träskets 1000 i topp lista.


Raden i all sin nära på högsommarvarma glans

Lopp 1: 1 - 7 - 10 R: 3,8
Lopp 2: 3 - 5 - 6 - 10 R: 1,9
Lopp 3: (9) Spring Kronos R: 3,2
Lopp 4: 1 - 6 R: 3,2
Lopp 5: 4 - 9 - 12 R: 8,11
Lopp 6: 1 - 7 - 9 - 11 R: 5,2
Lopp 7: (8) El Mago Pellini R: 11,3

288 oproportionerliga rader a' 144 modesta riksdaler

Tjampens bildrapport från ett Västerbotten:


Allvarig på Lobergsvägen


- där byarna Fallet, Holmselet och Borup bara synes vara en liten del av detta folktäta vägavsnitt.


Lindabs lunchrum, alltid 4 plus och femstjärnigt de gånger där bjuds på hembakade bullar, kakor och tårtor!


Stadsfest på styltor i Skellefteå.


Skellefteälven blåare än himmelen.


Sockervadd, chips och dricka.


Stockholmsklädda i likadana skor.


Upprustningsprojekt.


Kadaver.


Stadsfestssamling vid älvkaj.