fredag 6 maj 2016

Björnidets playlist 160505




FLORENCE + THE MACHINE import från fjolårets album 'How Big, How Blue, How Beautiful'.
"Third Eye" komponerad av Florence Welch med den den distinkta och fylliga rösten. Född i Camberwell, England - firar 30 årsdag i augusti. Konstellationen + The Machine debuterade 2007.

ALIIFE är den första helasiatiska franska popkvartetten bestående av Dorélie, Bkey, Kyyron och Aphy. K-POP på franska. "TLM" är en bokstavskombination med okänd bakomliggande betydelse.

VOLTAJ levererade redan ifjol det officiella stödbidraget för Rumäniens fotbollslandslag vid EM i Frankrike i sommar. Observera att videon är inspelad med möjlighet att styra den i 360 grader och på så vis följa med på denna tur genom Bukarest. Styr visningen med muspekaren. För redaktören är detta någonting helt nytt - men i dessa tider så finns det ju mycket "nytt".
Redan 1982 debuterade gruppen Voltaj - för Europa mest känd för deltagandet i Eurovision Song Contest ifjol med "De La Capat".


NAVII med det andra intagna spåret från albumet 'Tout Se Donner'.

AMERICAN AUTHORS upprepar sig med titellåten från deras 'What We Live For' - albumet som kommer 1 juli 2016. Detta är faktiskt fjärde spåret som redaktören betalat 12 kronor för från det kommande albumet.

KENT släpper senare i år sitt allra sista album och "Vi Är Inte Längre Där" är andra förhandsutgåvan efter "Egoist".



BOY & BEAR är en musikgrupp från Australien som är influerade av folk- och countrymusik men även krydda av 70-talspoprock finns etablerad i det som levereras sedan 2009 av Boy & Bear.

THE MONKEES kommer med ett nytt album 27 maj och importerats mest av nostalgiska skäl. 50-årsjubileum i år 2016. 'Good Times' heter verket och innehåller låtar skrivna av Harry Nilsson, Tommy Boyce, Bobby Hart, Neil Diamond, Carole King och Jeff Berry/Joey Levine. Idel 60-talskompositörer. 

GALANTIS bildades 2012. En duo bestående av Christian "Bloodshy" Karlsson, som också är en del av Miike Snow och Linus Eklöw, som ska vara mera känd som Style of Eye. Känns inte särskilt unika i denna upprepning från "Peanut Butter Jelly" som funnits på spellistor i idet året 2015.

Det var det!