fredag 27 maj 2016

Fridagen med Björnidets playlist 160527




Håkan Hellström "Din Tid Kommer" på video - tydligt inspirerad av Mobys "Natural Blues" från 2000 - med maskläggning modell "Hundraåringen" och "En man som heter Ove". "Jag har letat sen jag var liten efter stigen till toppen av världen Mamma sa: Min lille bastard du är en gåva från en prins på genomresa gör nåt jag aldrig klara Stig till toppen av världen Där änglar leker Res dig efter varje smäll Du har en ängel på din axel Din tid kommer".

Det finns många bra låtar på Maître Gims album 'Mon cœur avait raison' - och "Hasta Luego" passar tydligen gott som musik till zumbaklasser och semesterflirt. Tidigare har "Est-ce que tu m'aimes ?" och "Tu vas me manquer" importerats från dubbelalbumet som består av Pilule Bleue och Pilule Rouge. Alla tre importer från den blå pilulen - alltså blå pillret.

Zuccheros "13 Buone Ragioni" kommer från albumet "Black Cat". "13 goda skäl" vilket finns att införskaffa albumet som då följdaktligen innehåller 13 spår och är Zuccheros tolfte studioalbum.

Som synes på fridagsbilden från Ringvägen så är det dags att planera in Stockholm marathon till 4 juni med start klockan 12.00. Nu är det inte så att redaktören tänker löpa loppet utan kan på sin höjd stå vid sidan av och se så pass intresserad ut att han smälter in i mängden.
Som synes är det grådagsväder och det har det varit nu i två dagar. Lite tunt regn som blåser lite i en svag vind och träffar kroppen som en blomdusch.

Blomduschen till trots så passade redaktören på att ta en liten omväg till butiken och lufsade ned till kanalen hemmavid söder. Redaktören är inte särskilt väderberoende även om det kan uppfattas så i denna blogg. Vilket påminner om att det är dags att framföra funderingen: - Vad är det som meteorologen och nyhetsankaret alltid har så trevligt åt efter det att väderprognosen har presenterats? Det är alltid bra att folk är glada men kan inte låta bli att tycka att det ser lite skumt ut. Meteorolog är det ord som redaktören har störst problem med att stava rätt - någonting saknas i redaktörens intellektuella kapacitet för att ordet ska sätta sig rättstavat. Metereolog, metrolog, metereolog... problem detta - får fortsätta använda de rättstavningsverktyg som nätet har tillgängligt.

Studie av tunnelkonsten. Ska det vara 1995 eller 7995? 1995 ser redaktören som ett årtal och 7995 är artikelnumret för 5 kg räkor lösvikt.
Metalldörren är låst i alla fall och färgen flagnar. 


Fridagar betyder musikimport till idet. Detta har blivit en rutin som successivt kommer att ruinera redaktören men låt gå:
Teleman är en Düsseldorfgrupp som levererat "Glory Hallelujah" på albumet 'Brilliant Sanity' från 2016.

Augustines är en musikensemble på tre personer från Brooklyn. Augustines bildades 2010 och i låten "Are We Alive?" saluteras Mr Jeffrey "Big Jeff" Johns som är något av rekordhållare när det gäller konsertbesök och sedan har vi Lions Head som är i nuläget mycket okänd musikaliskt uttryck men satsar på att det är en tysk musikgrupp som inte har någon större produktion än tre alster sedan 2014 - samtidigt som det är ett berg utanför Kapstaden.

Jadee - ser stenmuren som grått cementblock som gör sig bättre med en blå signatur. 

Den blomdusch som kommit från himlen har varit ihärdig och med successiv påfyllning av vatten till jorden så att pölarna än inte dränerat jorden utan ligger som grumliga speglar på grusstigarna.

Vikens vatten ligger stilla och det är bara de båtar som väntar på att slussarna ska öppna så att de kan ta sig ut till kanalen för vidare seglats mot öppet hav.

Det sägs att många båtar kommer inte ens ned till sjön, andra kommer ned men blir liggande vid bryggan sommaren igenom - det är nog en god idé att samäga båten och på så vis låta båten komma ut på öppet vatten och känna sig använd.

Synkrona änder.

Koltrast maskätare.

Trädet förmurknar.

Slutar aldrig att förundra sig över naturens förmåga
att förvandla vinterns svartvita till sommargrönska.


Redaktören föredrar fasta datorer framför små skärmar och små tangentbord. Internet på mobil är alltför pyttigt för 190 centimetrars stora händer. Fujitsu hette den dator som gav så mycket trevligheter i idet mellan 2007 och 2013. Nu har redaktören funnit en total spellista för de åren och kan se vilka låtar som var de mest spelade och inte konstigt så är det bland annat tre låtar utgivna 2007 - de hade ju lite extra tid på sig att bli uppspelade. Josh Ritter "Right Moves", Will Kevans "Dialling Tone" och Arcade Fire "Intervention" är tre av de mest spelade och förtjänar därför lite promotion även utanför idets väggar.


Koltrast lyssnar fokuserat efter ljudet av mask som tunnlar sig framåt i underjorden.


En blå längtans blomma.


Anonymitet i rött.


Bekant syren med regndroppsvåta blad.


Liten skogsglänta innan redaktören stiger opp till verkligheten.

Återbördad till hemmavid. Ännu gråvitt molntäcke över hela himlavalvet. Lågenergilampans sken är nästan inte nog för att kunna se sig för som man sig bör.