torsdag 5 maj 2016

Som sommaren

Sommaren - den kom plötsligt och det betyder att den kom oförhappandes och snabbt. Snöblandat regn för en vecka sedan och nu 20 grader på temperaturstocken på platsen dit solen aldrig når.

Sommardagen och Kristi Himmelsfärdsdag till ära lufsade redaktören sommardressad in till city och efter en halvtimmes kö så var han på väg opp i den blå skyn tillsammans med 59 andra förväntansfulla City Skyliners.

Dessutom tog sig redaktören tid att leta upp fyra andra vårattraktioner för att se hur de har klarat vintertiden; blomsterlökarna på Vasagatan, tulpanbacken vid Ringvägen, tvillingträdet i Rosenlundsparken och magnolian i Vita Bergen.

Vasagatans fildelare vid Centralen ser välmående ut, liksom tulpanerna i backen nedom Södersjukhuset och magnolian är i full blom. Tvillingträdet i Rosenlundsparken har sågats ned till knölarna och gett plats åt något som redaktören förmodar är en lagerlokal. Trist så.

Dagens inlägg visar på Stockholm i begynnande sommar och uppenbarligen stadens stora satsning på Eurovision Song Contest som inleds på tisdag med semifinal 1. På Skeppsbron och i Kungsträdgården pågår förberedelserna för fullt. I Sverige tar man Eurovision på allvar!


Påmind om "Som Sommaren" med Danielsson & Pekkanini (1984)
och att det numera går alldeles utmärkt att tågluffa för alla och envar.

På en resa genom Belgien så träffa jag en europé Han lärde mig att tugga blad, och plocka svamp och koka te Han spelade på min gitarr. Så spelade jag aldrig mer. Jag skrev en sång om alltihop, som senare fick kortas ner till svårbegriplig text, med en lättrallad refräng

Som som som sommaren kan det aldrig bli Som som som sommaren kan det aldrig bli

Vad gjorde jag i Spanien? Jag ville komma fram igen. Ett silvertåg var allt jag såg av korset och av sanningen Jag träffade mitt hjärtas dam, slog in henne i glas och ram och klottra ner min hemadress. Ja, vi har inte setts sen dess. En svårbegriplig text, med en lättrallad refräng

Som som som sommaren kan det aldrig bli Som som som sommaren kan det aldrig bli

En oundviklig sensmoral är bättre än en tom kartong En tyst minut i 100 år är bättre än en dålig sång Väl hemma i min trygga borg så köpte jag en bussbiljett tillbaka in i vardagen, där fel är fel, helt rätt och slätt En svårbegriplig text, med en lättare refräng



Redaktören på väg opp i City Skyliner.


Från 81 meters höjd ser man mot Slottet i motljus.


Öarna Djurgården och Skeppsbron broade och i sommargrönska.


Över hustaken mellan Grand Hotel och Nybroplan bort mot Strandvägen vid vattnet.


81 meter under redaktörens fötter sommarfika i Kungsallé.


Via NK-fasad till Hötorgsskraporna till vänster.


Operan, Riksdagshuset och Slottet identifieras när redaktören är på väg ned mot marknivån igen.


Väl nere på jorden igen så kan rapporteras i bild hur körsbärsträdens blommor fallit till marken och träden grönskar alltmer.


Tre skyltdockor får representera artisterna när Eurovison Song Contest-förberedelserna kommit så långt att man ska ge plats åt artister.


Under körsbärsträdens grenverks skugga.


Tulpaner i gult och rött på Vasagatan.


Gul taxi och Gula tulpaner.


Ett snabbt blixtskudd över axeln mot Gamla Stan och Stora Nygatan får vara nog av Gamla Stan för idag.


Maskros avknipsad och slängd.


Maskrosduo noterad i väntan på blåbuss 3.


Från Tulpanbacken vid Ringvägen.


Grönskan i gräset har verkligen exploderat ut de sista dagarna.


Helt ok där!


Soldyrkande blomster.


Soldyrkande övervintrat söderfolk.


"Sicken tired of being tired på alltz!"


Bussväntare på Solsidan.


Magnolian i full blomning i Vita Bergen.


Redaktören uttrycker glädje över att himlen ändock är så pass blå i denna stad med plats för tvenne miljoner folk och fordon.


Vårcyklar.


Utbrytande träd.


Utbrytare mot Malmgårdsvägen.


Adress Nytorget.


Det var årets körsbärsblom - efter prakten nu i rännsten på Sofiagatan.