lördag 25 juni 2016

Football manager 150415

Kontraktslöse Nordh signeras som högerytter till styrelsens och fansens stora besvikelse. De ser inte honom som en spelare som kommer att förstärka laget.
Vad göra? I sista stund innan transferfönstret stängs så får man ta det som gives.

Redaknörden dementerar rykten om att mittbacken Larsson ska lånas ut. Det är återigen journalisten van der Veen från Eurosport som kontaktar mig via telefon.

Däremot så hyser Filip Westman viss beundran hos supportrarna tillika hjälptränarna som ser honom som ett löfte och en potentiell storspelare. Så Skellefteå FF tycks ha fått sig en högerytter ändock.

Rycker ut till träningslokalen och ger varje spelare ett individuellt träningsprogram som svar på kritiken från både spelare och assisterande manager.

"Exalterad över nyförvärv!". Svenska Fotbollspressen tycks lika exalterade när de sänder ut nyheten om Skellefteås nye managers glädje över att ändå få in två högeryttrar. Westman får dessutom toppbetyg när han debuterar i U21-lagets match mot Umeå. "Stabilitet och energi" är ord som nämns i anslutning till Westmans insats i matchen. Målgörare dessutom!

Alsenhag fortsätter att klaga på träningen. Vad vill han? Svarar med att nonchalera fyra spelares missnöje vad gäller träningsprogrammet.

Scouten Roxström rekommenderar att jag håller ett öga på anfallaren Robin Andersson i IFK Umeå (div. 3) vilket jag lovar att göra.

Tio grader kallt är det i Uleåborg på matchdagen när vi ska ta oss an vår näst sista träningsmatch på försäsongen. 18 personer har trotsat kylan och lockats till att köpa biljetter till matchen. Startar med samma laguppställning och instruktioner som inför segermatchen mot TP-47 från Torneå.

När väl spelarna marscherar in kallfrusna på planen upptäcker jag att Åhlman är med... och det var ju inte meningen att han skulle starta matchen. Kan ju inte ta honom åt sidan och meddela honom att "Vad gör du här? Du ska inte vara med!" - utan han är av "misstag" uttagen av redaknörden och som sådan ska han spela från start.
Lugna och oberörda - det är spelarnas mentalitet inför match - de håller sig neutrala och bara inväntar instruktioner från redaknörden.
"Uppmuntra till attack!" får jag höra från assisterande manager och han behöver inte bry sig om att säga det - för det var ändå min plan från början. "Kom igen gubbar!".

Offensivt strukturerad stil och vad händer jo.. Åhlman som ju inte skulle vara på plan nickar in bollen efter fem minuter! Planen är snövit och ser glimrande ishal ut. Möjligen inte lämpligt att spela så intensivt attackerande på vinterunderlag men fortsätter och Irakoze pangar in 2-0 i 70:e minuten.
Seger i Uleåborg mot Tervarit med 2-0!

Nu blev det så att vi fick stanna i Finland eftersom nästa motståndare var ännu ett finskt lag - FC Korsholm. Korsholm är en klubb från Vasa och vi får väl ta färjan hem till Västerbotten sedan.

Styrelsen är nöjd med mitt "management" och säger att stämningen i omklädningsrummet är positiv och uppiggande. "Skellefteå krossar Tervarit!" står det på löpsedlarna.

Personalmöte igen med klagomål på träningen och Nordh (den icke så önskade nykomlingen på höger mittfält) gjorde en bra match i en U21-match trots att han är 26 år gammal. Prisades för sin passningsförmåga.

Med tre spelare skadade inför säsongspremiären 15/4 så kom vi till Vasa och matchen mot FC Korsholm. Det är målvakten Enberg (åter om en månad), högerbacken Brinkmann (åter om 2-4 månader pga söndersliten vadmuskel) och Forss Nordlund som är borta en vecka med en lårkaka.

För första gången under 2015 får Skellefteå FF spela i plusgrader! Åtta grader plus och perfekt plan.
Spelar nu med Åhlman på topp från start (medvetet denna gång) och efter 5 minuter så tar SFF ledningen med 1-0 men det är Andersson som gör målet. Ändrar inte taktiken utan kör vidare i attackerande stil. Korsholm kvitterar snart, Sandström gör ett offsidemål och i pausen byter jag ut Åhlman mot Smedbakken som i 54:e minuten ordnar 2-1 och seger för SFF.

När matchen är över råder viss turbulens eftersom jag som den nye managern måste göra ett batteribyte mitt i firandet - om det är nytt batteri i pacemakern återstår att insinuera - dock är managern väl laddad till seriepremiären hemma mot Ånge den 15/4.

Seriepremiär i division 2 Norrland. Scouten rekommenderar ånyo attack och matchförberedande anfallsträning. En hyfsad publiksiffra väntas - 220 biljetter är sålda på morgonen. En del sektioner på Norrvalla IP kommer att vara stängda för att hålla nere kostnaderna för publikvärdarna.

+8 grader och vindstilla på Norrvalla. Ytterligare 36 personer har under dagen köpt biljetter till SFF:s första seriematch för säsongen. Motståndaren Ånge IF kommer från en lyckad försäsong med 4-1 senast mot IFK Sundsvall.
Och... Jonas Eriksson - Sveriges meste internationelle domaren - kommer att döma matchen! Vilket väl få ses som sensationellt!

Startar med Åhlman och Andersson på topp. Flera spelare är slitna efter Finlandsäventyret bland annat Andersson.
Nu händer någonting oväntat i matchen - i samband med ett byte tappar jag som manager tillgång till min monitor och jag ser ingenting av vad som händer på planen. Får bara resultat inrapporterade och redan efter första halvlek inser jag att detta går ju inte. Ser ingenting av vad som händer på planen som om någon förpassat mig till källaren och låst dörren.
Inser att jag får lämna in en protest och krav på omspel. Ser att matchen slutat 3-2 till Ånge men SFF har ju inte fått det management som de (väl) behöver eftersom redaknörden suttit med något som kan liknas vid förbundna ögon under 60 minuter av matchen.

Matchen spelas om helt enkelt. Attack! Startar nu med Smedbakken och Andersson - "Ren uppvisningsfotboll från Ånge!" - domaren Jonas Eriksson får mycket goda vitsord - och Skellefteå FF förlorar sin premiärmatch för säsongen med 0-1.
Redaknörden säger till sina spelare - att det var ok - ingen skada skedd utan vi kommer tillbaka - och går sedan hem och drar täcket över huvudet.