söndag 26 juni 2016

Football manager 150418

Tre dagar efter 0-1-förlusten på Norrvalla mot Ånge satte sig laget på bussen med destination Sundsvall och Bergsåkers IP för bortamatch mot Selånger.

14 grader varmt, regn i en lätt bris och en plan som får bedömningen "fruktansvärd". 92 biljetter är sålda så det blir ingen trängsel på idrottsplatsen. Gott det! Selånger får anses som favorit enligt pressen.

Väl på plats i Sundsvall får jag höra att mina anfallare inte är i form och klarar inte att spela en hel match vilket känns oroande för konditionen hos övriga spelare är inte den bästa - slitna efter matchen mot Ånge tre dagar tidigare. Satsar på 17-åringen Bergström på topp med Smedbakken som släpande anfallare till höger om Bergström. Fortsätter med fantasilösa 4-4-2 men nu något dämpad till standard och undviker att uppmana spelarna till: Attack!. Även om detta är lite roligare men en seriös manager ska inte bara tänka på sin egen glädje utan på laget - som en i teamet.

Som en konsekvens av mer seriöst tänkande så låter jag min assistent Burlin sköta taktiksnacket före match och han kör sitt välbekanta "Kom igen killar! Visa vad ni kan!!" - vilket oroar mig en smula. Hans taktiksnack får dock viss effekt i spelarnas reaktioner även om högeryttern Westman mest blir nervös. Målvakten Glaas däremot "överlycklig" och med slitna Skellefteåspelare så startar matchen med ett fritt attackerande Selånger men Glaas som växer mer och mer in i rollen som lagets målvakt gör några excellenta räddningar med bra grepp om bollen.

Så i den 19:e minuten händer det: Skellefteås 17-årige måltjuv Bergström gör mål! Redaknörden hoppar i det lättfallande regnet på den fruktansvärda planen av glädje.

Skellefteå FF har gjort mål och spräckt nollan i division 2 Norrland!

"Håll detta uppe!" ropar managern till sitt team på planen. Slitna spelare oroar - kaptenen Almqvist kommer inte att orka hela matchen - det är tydligt redan efter 30 minuter. Redaknörden tänker: "Bara han klarar sig till pausen!"
Almqvist klarar sig till pausen och finns på planen när Bergström sätter in 2-0 i 50:e minuten. Hur gick detta till? Oron stiger eftersom Selånger håller bollen väldigt lätt och inför det faktum att nyckelspelare som Sandström och Almqvist måste bytas ut. Ser efter vad som finns på bänken och ersätter Almqvist med Adem (en annan tonåring) Sandström med Forss Nordlund. Minut för minut så håller detta. Irakoze skriker att "orkar inte längre! och då får Odungu komma in som ersättare för Irakoze... mitt i alla dessa byten orkar SFF anfalla en gång till och då slår Smedbakken till med ett skott som passerar rakt igenom Selångers försvarsmur! 3-0..

Matchen är över och glada spelare med glada tränare kan ta bussen tillbaka till Skellefteå som segrare! Hyllar spelarna efter matchen och det är bara Glaas som av någon anledning är ointresserad av att hyllas - enligt rapporten "taggar" han ned när jag försöker berömma honom vid sidan av teamet för hans goda insats i matchen - utan resultat.