fredag 21 april 2017

Tjampens travtips: V75 Umåker 22 april 2017


Våren får sägas lysa med sin frånvaro här i Västerbotten, något som även verkar gälla för resten av landet. Påskledighet nu avverkad, men helgen återstår med både lördagens V7:a på Umåker och bortamatch på söndag för Palace mot Liverpool.

Vad gäller det senare får en vunnen poäng betecknas som smärre skräll. Läget fortsätter givetvis vara knepigt med 7 poäng ner till Swansea just under nedflyttningsstrecket.

Förra helgens räddade poäng mot Leicester efter underläge 0-2 kan dock visa sig ack så värdefull.

Vad gäller V75 är givetvis förhoppningarna rejält dämpade efter de senaste veckornas fiasko da gamas de lux. Lyckades dock igår få in en femma och några fyror på Bollnäs V64 och kammade in 198 riksdaler. En svindlande summa som idag lades till inköp av ett par nya jeans från MM till hårresande pris av 199:-

Nödgades till denna investering eftersom chauffören på Umeåbussen i veckan välvilligt ville placera mig i pensionärsfacket gällande biljettpriset. Tänker det måste ha berott på byxorna från Björks, uniformsspecialisten jag bar vid tillfället.

Nåvälan tillbaks till traveriet, har som sagt inga förhoppningar alls, gör möjligen också fel i att gardera Månprinsen A.M. men lider av lite åldersnoja och tänker att 70-årige Gunnar Melander ligger lite efter de yngre kuskarna i fråga om kvicktänkthet och körförmåga.
Finns risk att även han på fritiden bär blå byxor från Björks, uniformsspecialisten...

Hursomänhaver väljer vi istället att singla Propulsion, Global Trust och Tobin Kronos. Det är bara att som vanligt hoppas på det bästa och acceptera alla felsteg med tusenårigt sparande av tålamod. "Plötsligt händer det"!!



Den imaginära fem i topp listan innehåller denna gång ett överraskande inslag av The Deslondes "The Real Deal", får tacka redaktören för tipset, gillar det som inte låter alltför välproducerat och slimmat genom alla tänkbara filter och attiraljer.
Sedan blir allt som vanligt igen och tidsmaskinen för oss tillbaks till Bobby Bare "Last Dance At The Old Texas Moon", Jerry Jeff Walker Night Rider's Lament". Vet inte om det beror på de nya MM jeansen men sedan kommer The Deslondes tillbaks med "I Got Found" och Greensky Bluegrass, ett band jag aldrig någonsin tidigare hört talas om, men deras "Demons" är riktigt bra bluegrass!


God helg och må sol och värme snart råda över detta iskalla land.

V75 Inlämnat: 2017-04-21, 17:25 Umåker Lördag 2017-04-22 Start: 16:20 Kostnad: 168,00 kr

Avd
1: 1, 2, 3, 5, 6, 8, 9, 10 (4, 7)
2: 4, 10, 11 (5, 6)
3: 7 Propulsion (3, 5)
4: 3 Global Trust (7, 9)
5: 1, 3, 4, 8, 9, 10, 12 (5, 2)
6: 5 Tobin Kronos (8, 7)
7: 4, 7 (8, 6)



Tjampens postpåskvecka i bild



19/04/17 noterad som en mycket fin dag.


 "Rör inte min green bean soppa". 


BREAKING NEWS FROM SKELLEFTE CITY!


Markarbeten pågår sedan en månad på busstorget
inför byggandet av Skellefteås kulturhus.


Nya jeans och tio år yngre i ett nafs 😀!
Nya skor undrar redaktören? 😊