lördag 20 maj 2017

Musik att se fram emot



Tre album att se fram emot:
2 juni 2017: Dan Auerbach - 'Waiting On A Song'
1 september 2017: Orchestral Manoeuvres In The Dark - 'The Punishment Of Luxury'
8 september 2017: Sparks - 'Hippopotamus'

En föraning av hur Sparks låter 2017 ger en tydlig känsla av att de musikaliska ränderna går ändå aldrig riktigt ur denna duo:
"There´s a hippopotamus
a hippopotamus
a hippopotamus
in my pool
There´s a hippopotamus
a hippopotamus
a hippopotamus
in my pool
How did it get there
how did it get there
how did it get there
I don´t know!
How did it get there
how did it get there
how did it get there
I don´t know!"

Dan Auerbach är ju en ny bekantskap inom Björnidet och därför är det lite osäkert hur det står till med de musikaliska ränderna eller om Auerbach är en artist som är under utveckling. Tre låtar från albumet 'Waiting On A Song' finns redan tillgängliga och visar på viss bredd i uttrycket.

Årets topp och vårens goda musikaliska nyhet är trots allt beskedet om att Orchestral Manouevres In The Dark inte har tänkt lägga av utan återkommer i höst med ett nytt album. "La Mitrailleuse" är ett besked om att den duon kommer att leverera spännande musik med uppdaterad 80-tals dystopi.
I Björnidet gillas det när det är välproducerat då idet har sin musikaliska grund i Wall Of Sound och Phil Spector.

Några av veckans importer (och ej funna importer):



City Of The Sun "Sugar", Christina Hellström "San Fransisco" och Buffy Sainte-Marie & Tanya Tagaq "You Got To Run (Spirit Of The Wind)". 

City Of The Sun bildades i New York City 2011 och bestod i början av gitarristen John Pita och en vokalist som lämnade gruppen strax efter bildandet. Gitarristen Avi Snow gick med i 2012. Gruppen är känd för att ha skapat sitt sound på gatorna i New York och samlas för "impromptu public jam sessions" på offentliga torg och tunnelbanestationer i New York City.

Christina Hellström är som bekant Håkan Hellströms mamma och hennes återblick till 1967 med en variation på Scott McKenzies "San Fransisco" är ett återkast från 2015. Variationen är skapad av Björn Olson.

Tyvärr har undertecknad inte funnit något försäljningsställe för "You Got To Run (Spirit Of The Wind)" med Buffy Sainte-Marie och Tanya Tagaq som är en hyllad strupsångare i inuitisk musiktradition. Inspelningen är gjord vid utdelning av Polaris musikpris i Kanada och de två är tidigare vinnare av priset 2015 (Sainte-Marie) respektive 2014 (Tagaq). Refränger med "heya-heya" är alltid bra 🔆🔆🔆!