fredag 12 maj 2017

Tjampens travtips: V75 Åby 13 maj 2017

Gudarna vara lovad, denna infernaliskt trumpartade aprilvädervecka äntligen avklarad.

Än värre har det förmodligen varit för våra bevingade vänner. Talade i afton med en kollegial olycksbroder, som några mil söder om Umeå iakttagit en gräsand i ett vattenfyllt dike några meter från E4:an.

Anden tittade upp mot honom, undrande om detta verkligen var det enda icke frysta vatten tillgängligt i denna avkrok av världen.

Förhoppningsvis kommer bättring snarast, lite trösterikt är det att i aftonen lyser nu solen över torpet och man kan höra fågelsång vart man än vänder örat till.

Traveriet går denna vecka vidare till Åby på lördag och danska Charlottenlund på söndag, V75 i kubik kan man lugnt säga. Inser att söndagen bara är att glömma och att lördagens spel förmodligen innebär ännu ett gigantiskt magplask, i vad som får betecknas vara poolen för de förtappade spelarnas gehenna.

Helgens viktigaste händelse är ändock söndagens ödesmöte mellan Crystal Palace och Hull. Förra helgens 0-5 förlust borta mot Manchester City föranledde nya kalla kårar att ila upp och ner genom medvetandet. Swansea nu bara tre poäng efter och Hull fyra. Tack och lov att Hull förra helgen förlorade mot redan nedflyttningsklara Sunderland, men än kan mycket gå fel och vill hemskt gärna undvika en nervpressande nästa helg med poängbehov i bortamöte med Manchester United.



Den imaginära fem i topp listan bjuder denna gång på en överraskande entré av Cajsa Stina Åkerström och Finn Kalvik, "Tröstevisa" känns vara något vi behöver mer än allt i dessa istidernas högsäsong. The Refreshments, förmodligen Sveriges bästa rockband fyller sedan på med "Hello Sun, Goodbye Rain" och därpå en dubbel Commander Cody & His Lost Planet Airmen med "Semi Truck" och "Looking At The World Through The Windshield", möjligen en anledning till att man landade i träskmarkerna. Ny på listan är Jamie Wilson "Ain't No Grave" och här hör man att det finns mycket, mycket mer att hämta. Sedan känns det som att det var länge sedan Waylon Jennings fanns med, så nu blir det bubblare med "Revelation".

Vi på torpet önskar så god helg och snar varm sommar till alla och envar.

V75 Inlämnat: 2017-05-12, 17:06 Åby Lördag 2017-05-13 Start: 16:20 Kostnad: 112,00 kr
Avd
1:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 12 (8, 9)
2: 1, 3, 7, 12 (8, 11)
3: 6 Bravo Navarone (2, 4)
4: 6 Upstream (2, 1)
5: 1, 4, 7, 9 (3, 2)
6: 1 Springfield (3, 8)
7: 1, 4 (2, 6)


Tjampens aprilvädersvecka i maj i bild:

Tjampen kan inte beskyllas för
att bedriva någon illegal turistreklam
för träskmarkerna.


Till skogs vid sidan av träsklinjen.


Vår i träskmarkerna.


Träsklinjen har sina avsmalnade passager.


Med viss reservation
så skulle detta måhända vara Orrträsket.


Torvbrytning i Röjnoret.


Trillan i Grönliden.


"Looking At The World Through The Windshield"


Liten vårflod.


Stopp på träsklinjen
endast Tjampen vet nog var.


Hälge inte nöjd med väderleken.


Får min skrivuppgift...


...i svenska rättad.


Vänder snön ryggen.


Wesslaugatan...


... där ingen längre bor.


Orre i Orrträsk.

©tjampenmobile2017