fredag 23 juni 2017

Tjampens travtips: V75 Kalmar 25 juni 2017

Midsommarhelg i antågande och V75 först på söndag.

Möjligen dumt göra inlämning redan tre dagar före start, men de säger ju att den första tanken alltid är bäst och i detta fall spelar det kanske inte så stor roll, i ty att Tjampens tankar tenderar flyga än hit och dit, alldeles för lättpåverkad av alla experters och förståsigpåares insidertips.

Skönt hursomänhaver med tredagarshelg att se framemot, även om förra veckans sommarvärme förbytts till närmast arktisk kyla och ingen bättring i sikte vare sig hos SMHI eller YR.

Hemkommen i afton från träskmarkerna ville man aldrig kliva ur den varma duschen, men med dubbla tröjor och fleeceväst på kan man möjligen hålla värmen uppe, åtminstone inomhus.

Läser i afton på både Sky och BBC att Crystal Palace närmar sig kontrakterande av holländske ikonen Frank de Boer som ny manager, p.g.a. av "Big Sam" Allardyces plötsliga avhopp efter säsongslutet. Vet väl varken bu eller bä vad att tro angående detta, hoppas bara på lite kontinuitet i klubbens tränarstab. Intressant dock med en icke engelsk manager denna gång, mig veterligen har det inte skett i klubbens historia sedan Attilio Lombardo och Tomas Brolin delade på sysslan 1998, hur den sejouren ändade minns man dock allt för väl.



Den imaginära femitopp listan har denna gång en någorlunda annorlunda utformning. Hörde i veckan en intressant intervju med Sofia Kjellgren i P4 Extra, hade ingen aning om att hon är så populär i Kina och gillar mycket det jag hörde, så därför platsar "China Moon" och "Why Are The Flowers So Red?" här, inspirerad av detta hamnar vi sedan hos den Taiwanesiska sångerskan Teresa Teng (1953-1995), Rosas första idol och fortfarande mycket populär inte bara i Kina utan i hela Syd och Ostasien. Tre bidrag får plats på listan denna gång, "Goodbye My Love", "The Moon Represents My Heart" och "Jambalaya", så glad höra Hank Williams musik spelad även i Kina!

Bubblare denna vecka får bli Ray Davies med "Rock 'N' Roll Cowboys" från albumer 'Americana', plockad från Ocovil Records digra produktion.

Vi på torpet önskar alla en varm och fröjdefull midsommar!

V75 Inlämnat: 2017-06-22, 18:47 Kalmar Söndag 2017-06-25 Start: 16:20 Kostnad: 108,00 kr
Avd
1: 5 Indoor Voices (4, 9)
2: 1, 2, 4, 5, 6, 12 (8, 10)
3: 6, 7, 15 (2, 4)
4: 1, 4, 5, 9 (11, 3)
5: 5, 8, 11 (4, 7)
6: 2 Canari Match (3, 5)
7: 5 Tjacko Zaz (2, 12)



Tjampens midsommarvecka i bild:




Trevligt tidigt morgonnöje på torpet,
att se småfåglarne uppskatta innehållet
ur den nyligen inhandlade säcken med vildfågelfrö.


Passande musikalisk färdkost...


...på väg mot träskmarkerna.


När det är fem grader varmt, regn och man måste stå vid avgasröret
för att hålla värmen uppe vid rökpaus,
då vet man att det snart är midsommar.


Lastat och klart för avfärd.


Tillbaka i Saaben och på väg hem för helg!


Tänker som så,
att nog är det vackrast ändå
när gräset och blommorna får rå sig själva,
utan maskinklippning och mänsklig påverkan.