lördag 15 juli 2017

Support the artist: Importer vecka 28


Förra veckans nyförvärv - Dagens pelargon


POMME: Même robe qu'hier
Fransyska född 1966. Skriver låtarna själv faktiskt med förebilder som Emmylou Harris och Tammy Wynette - vilket möjligen inte genomsyrar denna poplåt. Första album kommer till hösten och detta är en försmak.

NAZIM: Pourquoi veux-tu que je danse?
Nazim Khaled född 1986 i Marseille är en fransk låtskrivare som tagit frontpositionen i denna singel. Mest känd för att ha varit med och skrivit Frankrikes bidrag till ESC 2016 "J´ai cherché".

CALOGERO: Je joue la musique
Importerad för en månad sedan men kan inte låte bli att ge support till en låt som för mig låter mer fransk än någon annan. Calogero är med åtta album till dags dato en etablerad fransk artist född 1971 som här låter nära nog som Frankrikes bidrag till Eurovision 1966.


Multiimporterad är AMY MACDONALD ("Down by the water" från senaste albumet 'Under the Stars'), liksom MOBY & THE VOID PACIFIC CHOIR med "In This Cold Place" från albumet 'Snabba låtar om apokalypsen'.

NOAH KAHAN med "Sink" är en nyimport och veckans indie/folk/singer-songwriter. En artist som debuterat under 2017 och kommer från en stad i Virginia som benämns som "sleepy".


Tubhantering 2017.