söndag 10 september 2017

Support the artist: Importer vecka 36 och så september


Septemberbilder med omgivningsfaktorer
som denna dörr in i berget vid övergiven järnvägsräls.


Ännu i september månad orkar stockrosorna hålla färgen.


Medan hortensian börjar flagna färg
men som alltid finns det någon som stretar emot
och vill leva i sin prunkande skönhet
så länge som det bara går.


Det engelska bandet ELBOW med sångaren Guy Garvey har gjort en återinspelning av låten "Kindling" som finns på deras 2017-album 'Little fictions'. Nu på singel med deltagande av amerikanen JOHN GRANT. God musik!

HUDSON TAYLOR är en irländsk duo som bildades 2011 och består av bröderna Harry och Alfie Hudsn-Taylor. 2015 kom deras album 'Singing for strangers' och låten "Battles" vargod nog för att importeras. I dessa dagar släpptes deras singel "Feel It Again" också god nog för att transportera redaktören till sitt ämbete i vardagen.

ELLIOTT BROOD är ett tremannaband från Toronto. Deras musikstil kategoriseras som 'death country', 'revival music' och 'frontier rock'. Trion startade sin karriär 2002 och låten "Dig A Little Hole" finns med på deras kommande album 'Ghost Gardens' men är i nuläget släppt som singel efter deras "Till The Sun Comes Up Again" som också inleder albumet som släpps 15/9.


Lite skräp hör september till.


Morgondimma inleder det som ska bli en solig septembersommardag.


Fyra ölflaskor - tre tömda och en med lite innehåll kvar (därav den provisoriska
korken måhända). Rester från en fredags- eller lördagskväll i SoFo.


Vissa firar helg med öl
och andra ger sig iväg till skogs.


Trollskogen söder om Söder.


Skogen lever - ett fritt alster daterat 2008.
Och visst lever skogen ännu 2017.
Tänk ändå vad tiden går fort (tvunget inpass här)
och varthän tog Veteknäcke vägen?


JOSH RITTER har på sitt kommande album 'Gathering' bjudit in Grateful Deads sångare BOB WEIR till spåret "When Will I Be Changed". Detta är tredje spåret från albumet som släpps i sin helhet 22/9. "Showboat" och "Thunderbolt´s Goodnight" är de två tidigare goda exemplen på att vi har något gott att hämta från Ritter 22/9. Ser att låten "When Will I Be Changed" spelades första gången på en konsert i Indianapolis 18 april 2013. Ja det är mycket nyttigt som Internet kan leverera. Eller?

THE DUNWELLS är ett band som kommer från Leeds i England. Ett fyramannaband som bildades 2009. Två album har bandet rekorderat sedan dess (2012) 'Blind Sighted Faith' och (2016) Light Up The Sky. The Dunwells består av två bröder Dunwell - Joseph och David. Låten "Hurts" är en nyupptäckt slagdänga från albumet 'Light Up The Sky'.

MESH importerades till idet redan år 2006 i albumet 'We Collide' men hållerän idag och med tanke på att redaktören fortsatt tar sig de fyra kilometrarna västerut till sitt ämbete - fortfarande trots andra planer - så är "My Hands Are Tied" ännu lika aktuell. Mesh bildades redan 1991 och benämns som ett synthband från Bristol. Deras största framgångar tycks vara i Tyskland. Fortfarande aktiva. 10 album har det blivit under åren och en annan god låt från förr-i-tiden -r "Just Leave Us Alone". Sångaren Mark Hockings och Richard Silverthorn på klaviatur är de stående medlemmarna i bandet och live lägger man till några ytterligare för att fylla upp på scenen.


Blått vatten i september.


Man får vara glad att man inte är färgblind.
Jämfört med många andra djur är vi i det närmaste färgblinda - då gäller det fåglar, reptiler och insekter. Dock är det sämre ställt med hundar, katter och nötdjur, som kan se blått, grönt och gult, men inte orange och rött. Vilket då är underligt för tjurarna som slåss för livet på arenorna i Spanien - varför rött skynke när de ändå inte uppfattar färgen rött... dessutom säger vetenskapen att kvinnor har ett bredare färgspektrum att kunna få uppleva. Stopp där! Annars kommer du aldrig iväg till biblioteket.