fredag 15 september 2017

Tjampens travtips: V75 Bollnäs 16 september 2017

En rekorderlig höstvecka med regn och kylslagna temperaturer avklarad. Undantaget var onsdagseftermiddagen då solen plötsligt bröt fram över Jörn och i ett huj förvandlade höst till sommar igen, senare tillbaks vid kusten var dock allt som vanligt igen och regnet vill fortfarande inte sluta falla.

Crystal Palace håller på att sätta nya rekord i struligheter, fyra raka förluster och inte ett ynka mål gjort, Frank de Boer sparkad rekordsnabbt och nu i och med 70 årige Roy Hodgson som ny skipper också ett rekord i äldsta nyanställda manager. Man ryser lite och får lite vibbar från Leeds och guldfisktiden.

Skulle så gärna diskutera detta med Stinget, han om någon skulle förstå vilka våndor man som Crystal Palace supporter måste genomlida.

Traveriet går vidare till Bollnäs denna vecka, liten uppryckning förra veckan med fem rätt, dags då att spänna musklerna igen och köra med 4 spikar och dessutom gardera omgångens näststörsta favorit Generaal Bianco, kan ju inte sluta annat än med nytt gigantiskt magplask.


Den imaginära femitopplistan har denna vecka ett något annorlunda utseende, först ut tre svenska bidrag, Bo Kaspers Orkester "Sommaren", Ann Louise Hansson "Låt Inte Din Skugga Falla Här", med ett tack till björnen för den signerade LP:n som fortfarande finns i torpets arkiv, och så Hasse Alfredsson "Cowboysnack" , en pärla i hans digra produktion som fortfarande väcker minnen från tider som varit. Har i veckan av outgrundlig anledning återknutit bekantskapen med ett gammalt favoritband från 70-talet, Vinegar Joe "Lawdy Miss Clawdy" och då passar det ju också bra med underbara Elkie Brooks och "Pearl's A Singer". För att inte skaka grundvalarna i listan alltför mycket får veckans bubblare bli Waylon Jennings och "Mama's Don't Let Your Babies Grow Up To Be Cowboys".

Trevlig helg och fortsatt glad höst!

V75 Inlämnat: 2017-09-15, 18:51 Bollnäs Lördag 2017-09-16 Start: 16:20 Kostnad: 96,00 kr
Avd
1: 1 Springover (11, 7)
2: 1 Unheard Of (12, 10)
3: 1, 3, 7, 11 (6, 9)
4: 5 B.W.Sture (8, 15)
5: 2 Nadal Broline (3, 1)
6: 1, 2, 3, 7, 10, 11 (5, 12)
7: 1, 3, 5, 6, 7, 10, 11, 12 (4, 9)


Tjampens vecka i synbarligen mest regn
men efter regn kommer solsken:


Regn, regn, regn...


Regnbåge över Jörnträ.


Liten damm vid Storträsket.


Man har ju hört talas om att det går åt pipsvängen,
men icke alla är förunnade att gå till Piptjärnen.


Icke att förglömma,
regn skapar även potthål på gamla grusvägar.


Ibland har man inget annat val
än att gå dit vägarna bär hän.


Hemåt på 95:an (i solsken under blå himmel).

Tjampens bekänner:


Köpte den eminenta serietidningen Cowboy långt upp i åldern.
Var väl tvungen sluta med det -
när nödgades sluta säga "kåbåj" vid inköp på kiosken.