fredag 3 november 2017

Tjampens travtips: V75 Bergsåker 4 november 2017


En tämligen lång och förvirrande 4 dagars vädervecka avklarad. Sol, regn och snö omvartannat. Lägg därtill hattandet med sommar och vintertid, olika tidszoner numera på torpet och dessutom koll på klockan i Shenzhen, Kina.

Förvirrande minst sagt...

Szenzhen - far away from Bastuträsk.

I lördags lyckades Crystal Palace hämta upp 0 - 2 underläge hemma mot West Ham till 2 - 2. På söndag krävs det ett ännu större mirakel när det är dags för bortamöte mot formtoppade Tottenham... ack du grymma värld.

Traveriet går imorgon vidare till Bergsåker, chansar med spik på Bryssel i första och Global Science i sista, lär väl sluta med sedvanligt fiasko da gama. Inga förhoppningar alls, möjligen bara att Törehästen Vindbläsen med Per Gustafsson kan tokskrälla i kallblodsloppet.

 

Den imaginära femitopplistan bjuder denna vecka på en stor överraskning i form av Tomas Di Leva "Life On Mars", hörde i veckan en intressant intervju med honom i P4 Extra, där han bland annat talade om David Bowies betydelse för honom. Gillade hans resonemang om att vi alla behöver en David Bowie i våra liv, någon att kunna identifiera sig med, någon som kan uttrycka det vi själva känner inombords.

Antar att Waylon Jennings är min David Bowie, således passar det alldeles utmärkt med "I've Always Been Crazy" här, textraderna

"I've always been crazy but it's kept me from going insane
Nobody knows if its something to bless or to blame
So far I ain't found a rhyme or a reason to change
I've always been crazy but it's kept me from going insane"

är i mitt tycke ett genialiskt sätt att också beskriva en luggsliten träsktrampares liv på. Vidare i listan hittar vi Poco "Rose Of Cimarron", Emmylou Harris "One Paper Kid" och John Prine "Souvenirs" Dubbla bubblare i form av Steve Gibbons Band "No Spitting On The Bus" och Svenne Rubins "En Gammal Amazon"

 Önskar en fin Allhelgonahelg!


V75 Inlämnat: 2017-11-03, 16:45 Bergsåker Lördag 2017-11-04 Start: 16:20Kostnad: 96,00 kr
Avd
1:  1 Bryssel (3, 5)
2:  1, 5, 6, 9 (8, 3)
3:  3, 4, 6, 7, 8, 12 (11, 15)
4:  6, 8 (10, 15)
5:  4, 10 (5, 2)
6:  4, 6 (11, 7)
7:  3 Global Science (2, 5)



Tjampens förvirrade vecka i träskmarkerna:



Mat för talgoxe på torpet.


Koreadammen och anrikningen.


Nyholm.


På väg...


...på väg...


...till Storklinta skidcenter.


Uppklarnande och nära på vårdag någon timme i Bastuträsk.