fredag 17 november 2017

Tjampens travtips: V75 Bjerke, Oslo 18 november 2017

Ordning och reda på torpet igen, känns synnerligen gott det. Önskar man kunde säga detsamma om väderleken, det som såg ut att bli en gammaldags vintervecka med gnistrande snö, sol och kyla, tog en ände med förskräckelse då fredagen bjöd på regn och blixthalka vid kusten. Får vara tacksam att inlandets träskmarker kämpade emot och bjöd på snö istället för regn och därmed höll en borta från den underkylda nederbörden, långt från de lömska vägbanorna inte gjorde vare sig för folk, fä eller tjockt inpackade träsktrampare.

Traveriet går imorgon vidare till Oslo och Bjerke travbana, finns sannerligen ingen anledning känna optimism inför morgondagens uppgift, möjligen då att datumet har stor vikt både för björn och tjamp. Lägg därtill det geografiska läget, något som möjligen kan hjälpa uppnå åtminstone fem rätt denna gång. Singlar två Bergh hästar denna gång, tänker att han är något upprörd över att Diamanten nu flyttas till mäster Johansson och Solvalla travbana. Motivation att bevisa något, vad det nu än månde vara, ska väl aldrig underskattas kan tyckas.

Landslagsuppehållet har gjort gott för Crystal Palace och klubbens beprövade supporters, gläds över Sveriges avancemang till nästa års VM, men det som verkligen spelar någon roll är givetvis Palaces överlevnad i Premier League. Nu är det väl mest en önskedröm, en utopi att detta ska lyckas. Även om först Zaha och nu också Benteke är tillbaks för spel, varje ny match är en måstevinna och hemma imorgon mot Everton i synnerhet. Men Championship finns ju alltid och ser man i tabellen lag som Birmingham, Bolton och Sunderland i botten, förstår man att det kan bli nog så spännande spela där, dessutom kan det vara kul möta Leeds igen och fortsätta inre diskussion med Stinget.


Först ut på den imaginära femitopplistan blir Rikard Wolff och ett tack till honom för "Pojken På Månen", sedan en dubbel Home Free "Elvira" och "In The Blood", får tacka kusin Mona för detta, aldrig hört talas om bandet tidigare och har nu en ny favorit. Klassiskt sedan med The Grateful Dead "Uncle John's Band", Waylon Jennings "Don't You Think This Outlaw Bit's Done Got Outta Hand" och bubblare blir Jim Reeves "I Love You Because".

Trevlig helg!

V75 Inlämnat: 2017-11-17, 18:55 Bjerke Lördag 2017-11-18 Start: 16:20 Kostnad: 96,00
Avd
1: 7, 13 (5, 15)
2: 1 Aileron (2, 6)
3: 2, 5 (10, 12)
4: 1, 3, 4, 8, 10, 11 (5, 9)
5: 1 Nobel Amok (10, 7)
6: 2, 3 (10, 5)

7: 1, 3, 5, 8 (10, 4)


Tjampens vecka i vinterriket i bild och korta sentenser:


Tack till kusin Anders som hittade Rosas hemby Hai Ou Farm
(nära Haikou i södra Kina) - otroligt vad man göra med en dator.


Vacker och kall tisdag...


...mellan Bastuträsk och g:a femvägaskälet.


Så skönt att lämna regnet bakom sig...


...och komma till Boliden och Österjörns vackra kyrka därtill.


Kyrkan, byggd i trä, uppfördes 1855-1857 och ersatte då ett provisorium.
Kyrkbygget leddes av byggmästaren G. Svensson från Piteå
och byggnaden har formen av ett kors.

Ursprungligen hade kyrkan spåntak.
Detta ersattes 1882 med ett papptak.
År 1934 lades tegeltak varvid tornet kläddes med kopparplåt.