fredag 15 december 2017

Tjampens travtips: V75 Gävle 16 december 2017

Samma samma väderleksturbulens, kallt och vackert en dag, snö i mängder nästa och sedan regn på väg. Kan inte ens hytta med näven mot kung Bore längre, för han har nog sedan länge förlorat kontrollen och abdikerat från sin tron av gnistrande snö.

I sportvärlden väntar en intressant handbollsmatch senare ikväll mellan Sveriges och Frankrikes damer i världsmästerskapet. Handboll är en stressig sport att bevittna med ett tempo som emellanåt gör en alldeles utmattad.

Spännande kan det också bli, kuseligt spännande till och med. Nu är man ju ändå tämligen nöjd med Sverige i semifinal och det större oroandet faller in imorgon när Crystal Palace möter Leicester borta, inte jumbo längre efter sex raka matcher utan förlust.
Fyra oavgjorda mot ett par lag man nog borde ha tagit full pott från, skapar dock stor oro och inte känns det som att det ska vara möjligt kliva upp över nedflyttningsstrecket imorgon heller.

Traveriet går imorgon vidare till Gävle, känns som om tipparformen är på uppgående, något så när i alla fall. En dryg tusenfoting infångad förra helgen på Åbys V5:a och alla rätt på V86 i onsdags, må så vara att utdelningen stannade just över 400 kronors strecket, rätt är rätt oavsett vad belöningen blir.

Har i sedvanlig ordning hunnit ändra på systemet åtminstone dussin gånger under veckans gång, landade till slut med singelstreck på B.B.S. Jhonny, Zenit Brick och Virunga, finns väl tämligen stor risk att det inte finns en endaste vinnare bland dessa tre val...


En klassisk imaginär femitopplista denna vecka även om den inspirerats en hel del av det utomordentliga tv-programmet "Jills Veranda", sålunda plats för en dubbel Loretta Lynn, "The Pill" och "Coalminer's Daughter", sedan en P4 radiofavorit som alltid känts så bra, Ana Diaz "Nästan Där". Plats sedan för en dubbel The Flying Burrito Brothers "Juanita" och "Wheels". Bubblare blir The Marshall Tucker Band med "Heard It In A Love Song".

Trevlig helg!  
V75 Inlämnat: 2017-12-15, 19:19  Gävle Lördag 2017-12-16 Start: 16:20 Kostnad: 108,00 kr
Avd
1: 1, 3, 9 (7, 5)
2: 3 B.B.S.Jhonny (10, 7)
3: 8 Zenit Brick (1, 9)
4: 3, 4, 8, 12 (11, 10)
5: 1, 3, 6, 7, 8, 9 (12, 2)
6: 1 Virunga (10, 4)
7: 4, 8, 9 (1, 11)



Tjampens Jörn-drömmande vecka:


Ljuset i tunneln nedanför Kankbergsgruvan.



Holmfors.


Lunch vid Fabriken i Bastuträsk
och en kvartett fyrbenta kollegor
på väg mot Orrträsk vid gamla femvägaskälet.


Trivsamt i Jörn
vilket väl tydligt framkommer i
veckans fyra avslutande bilder från Tjampens mobil.


Tycker mycket bra om Jörn...


...och nog känns det ibland vore bättre tillbringa vinterhalvåret där...


...istället för här nere vid den väderleksmässiga så ambivalenta kusten.