torsdag 11 januari 2018

En Fransk Liten Stad - Tack SVT!

Visserligen synd att SVT gömmer undan en sådan god serie som franska "En Fransk Liten Stad" men ändå möter jag upp till SVT med stor glädje över att nu finna säsongerna 6 och 7 på SVTplay!

SVTplay är för övrigt någonting värt att lovorda. Bara det att kunna se på program när man har lust och möjlighet i stället för att hänvisas till realtid. Nya möjligheter ger också en viss förändring av tidsuppfattning. Att se på Rapport klockan 20:15 och sedan efter vädret i realtid se att klockan är 20:40 så blir det lite förvirrande eftersom tiden ska ha nått till 19:55 när vädret är avklarat. Tiden ger nya möjligheter men också oanade konsekvenser som att bli dagvill - och nu med denna otroliga möjlighet att kunna se denna fabulösa franska TV-serie i den takt som du önskar. Tidsuppfattningen har rubbats men det känns ändå ganska bra - eftersom det ändå är bara NU vi lever och inte förr eller senare. Vi har ett stärkt NU gefunden!

Att hoppa in i säsong 6 i denna goda serie är naturligtvis inte särskilt givande. Om det ändå inte finns ett intresse för att se en serie där man på intet sätt kan räkna med att den gode överlever. Plötsligt finner du förståelse för den onde. Välgjort, väl genomtänkt, välspelat - århundradets TV-serie "En Fransk Liten Stad" som SVT tidigare gömt på undanskymd plats - SVT2 lördag kväll olika sändningstider men nu har man lagt ut rubbet på en gång - Tack SVT!!


Annars kan man undra vad som sker i kvarteret när man borde vara till sängs kommen.