fredag 16 mars 2018

Tjampens travtips: V75 Momarken 17 mars 2018

En vecka fylld av franska nerver avklarad.

Tacksam för lugnande besked nu och även om vintern verkar fortsätta med oförminskad styrka, får man vara glad att morgnarnas 17 - 20 graders kyla, med solens hjälp till eftermiddagarna övergått till behagliga 3 - 4 minusgrader. Nästan så man dristar sig till att kalla detta för vårvinter nu.

Sportsligt har vi våndande att vänta vid lördagens bortamatch för Crystal Palace mot Huddersfield, känns som en ödesmatch de lux och en förlust kan dra ner rullgardinen totalt. Trösterikt i alla fall att Zaha är tillbaks i startelvan efter långt skadeuppehåll, hur mycket han betyder för laget kan inte överskattas det minsta.

Håller också en liten tumme för Bodens handbollsdamer i kvartsfinal mot Sävehof, stort nog bara gå till slutspel!

Traveriet går i morgon västerut till Momarken i Norge, finns naturligtvis inte minsta anledning hysa tillstymmelse av hopp om megavinst. Krångligt nog med enbart svenska hästar och nu ytterligare en koefficient att lägga till med di norske kjemperne. Singlar hursomänhaver en norsk och svensk, hoppas sedan på någon form av återbetalning i ett oförhappandes ögonblick av oförnuftigt optimistiskt tänkande.


Den imaginära femitopplistan ter sig denna vecka lite annorlunda, en fyrling Michael Nesmith, tidigare medlem av The Monkees, Amerikas försök att möta den brittiska popinvasionen på 60 - talet med. Gillade Monkees mycket, men frågan är om inte Michael Nesmith solo var snäppet bättre än både The Beatles och Monkees sammanslagna. Således ter sig listan ut så här denna vecka. Michael Nesmith med "Silver Moon", "Some Of Shelley's Blues", "Texas Morning" och "Tonite".

Måste sedan tillstå hade inte den blekaste aning om att det var Michael Nesmith som skrev "Different Drum", sången Linda Ronstadt & The Stone Poneys förvaltade så väl och lurade mig än djupare in i countrymusikens magiska värld med. Två självklara bubblare denna fransknerviga vecka i form av Tom T Hall "Coot Marseille Blues" och The Guess Who "Orly".

Trevlig Helg!
V75 Inlämnat: 2018-03-16, 19:06 Momarken Lördag 2018-03-17 Start: 16:20 Kostnad: 160,00 kr
Avd
1: 1, 4, 5, 8 (2, 3)
2: 2, 5, 8, 10 (1, 6)
3: 7 Normandie Royal (6, 2)
4: 2, 3, 4, 11, 15 (10, 6)
5: 4 Farouk B.R. (5, 12)
6: 2, 10 (6, 7)
7: 6, 10 (4, 3)

Tjampens minnesbilder från en marsvecka:


Så mycket snö på trillan...


... eller som den nu också kallas lassevagnen...


...hursomänhaver, tacksam för flera dygns upptining inne i garaget.


Omkörd av sin egen skugga.