lördag 12 maj 2018

Tjampens travtips: V75 Åby 12 maj 2018

Hiskeligt snabba förändringar väderleksmässigt i denna vecka som gått.

Kall och regnig, snöblandad måndagsmorgon och nu fredagsafton med rena rama högsommarvärmen. Inte lätt vara människa alla gånger och försöka hänga med i Moder Jords natursvängningar.

Saken är klar, inte ens matematisk risk för Crystal Palace att förlora Premier League status efter 2 - 1 vinsten borta mot Stoke förra helgen. Alltid tråkigt skicka ut annan klubb ner en division, som nu blev fallet när Patrik van Anholt gjorde 2 - 1 målet som beseglade Stokes öde, synnerligen sympatiskt av honom att efter matchen be Stokes supportrar om ursäkt och önska klubben snabb återkomst till högsta ligan.
Sammaledes bra av tillresta Crystal Palace supportrar att delta i hemmalagets applåder för sina degraderade förkämpar. Sånt gillar vi, är ju van vid att åka jojo upp och ner i divisionerna och vet att svinhugg alltid går igen. Vet inte vad jag kallade Roy Hodgson förra veckan, en blandning mellan Ray Houghton och Roy Rogers månne, hursomänhaver känns det naturligt att han denna säsong blir utsedd till Manager of The Year. Hur lyckas vända en katastrofal inledning av säsongen med Frank de Boer vid rodret, sju raka förluster och 0 - 17 i målskillnad, till att nu faktiskt kunna landa på 10:e plats i ligan? Ett mirakel helt enkelt.

Tittar just nu på hockey VM och gläds med Danmark, 3 - 0 just nu mot Norge och en kvartsfinalplats känns närmast säkrad, det är väl ändå danskarna värda efter skrällsegern mot Finland.

Traveriet hade ett litet uppsving denna vecka med alla rätt på V86, givetvis sparsam utdelning, men sådan är ju räkenskaperna när man försöker hushålla med strecken och prioritera plusstatistiken. Samma strategi denna gång inför Åbys storhelg med Drottning och Kungapokal, även om strecken säkerligen tredubblats jämfört med V86:an från i onsdags. Tror tyvärr inte på underverk denna gång heller, tre favoriter som singelstreck brukar aldrig hålla på V75 och lär inte göra det denna gången heller.

Den imaginära femitopplistan inleds denna gång i dessa schlagerfestivaltider med den nederländske Waylon och "Outlaw In 'Em". Detta trots att helt och hållet håller med Aftonbladets Markus Larsson "Det borde för övrigt vara förbjudet att kalla sig Waylon om man inte är Waylon Jennings".


Självklart naturligt sedan med en dubbel Waylon Jennings "The Shadow Of Your Distant Friend" och "What You'll Do When I'm Gone". Därefter blir det en dubbel The Byrds i form av "BB Class Road" och "Bugler". Bubblare blir Juel Trion med "På En Byväg Om Våren", detta på grund av världens bästa p4 som i veckan spelat mycket Kay Gullmar musik.



Trevlig helg och glad sommar!

V75
Inlämnat: 2018-05-11, 17:22
Åby
Lördag 2018-05-12
Start: 16:20
Kostnad: 144,00 kr

Avd

1: 4 Dibaba (5, 2)
2: 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 11 (12, 7)
3: 3, 5, 8 (7, 9)
4: 2, 5, 6, 8 (3, 7)
5: 1, 6, 11 (4, 3)
6: 5 Magic Gwin (1, 10)
7: 1 Perfect Spirit (4, 2)

Tjampen anar vår


Måndag i Myrheden


Måndag i Myrheden mot Byskeälven


Kort rast vid Piteåvägen


Måndag i Myrheden med Byskeälven


Janstorp Bastuträsk


Torvbrytning vid Röjnoret


Vy från Klutmark


Nedanför Stensträsk på 95:an


27 grader varmt på torpet