fredag 25 november 2016

Tjampens travtips: V75 Solvalla 25 november

November månad lider mot sitt slut och nog kan det kännas gott efter denna senaste vecka, snö och regn mest varenda eviga dag, undantaget då torsdagen då vi bjöds på en solig dag med klarblå himmel och tid för andhämtning.

Man får vara tacksam för det lilla och en sådan dag kan betyda ack så mycket mer än vad man kan tro.

V75 cirkusen drar denna vecka vidare till Solvalla för finaler och sedvanlig megadubbelttripplad jackpot.
Nu lär det väl inte landa några jackpot miljoner här på torpet, snarare då några mariekex smulor från botten av paketet.

Gör det väldigt enkelt genom att singla On Track Piraten och Thaiger Exclusive i de två sista loppen, mer dumdristigt då att spika Uncle Lasse från det sämsta spåret emot Wild Honey från angenäm tredje bricka. Men gardering blir alldeles för dyrt och ska man trilla dit, kan man lika gärna göra det på en av sina favorithästar.

Har annars mer att oroa sig för när Palace imorgon åker till Wales för möte mot Swansea, fem raka förluster nu i bagaget och bara en poäng ner till nedflyttningsplats, ber om åtminstone oavgjort för att undvika ännu en traumatisk vecka med oro för att än en gång stå öga mot öga med det ack så anskrämliga nedflyttningsspöket.



Den imaginära fem i topp listan bjuder denna vecka på en lokal storhet. Olov Antonsson vars debutalbum Nere Och Ute i AC Län fick 5 plus av Norrans recensent. Har inte hört annat än "Johanna I Parken" men tycker nog att den platsar på denna illustra lista också. Sedan blir det lite äldre tongångar med The Righteous Brothers "Soul And Inspiration", Gram Parsons tillsammans med Emmylou Harris i "In My Hour Of Darkness" och "A Song For You". Kompletterat sedan med världens bästa Waylon Jennings "Precious Memories" och Leon Russell "Wild Horses" så har vi en lista som är god för åtskilliga hundratals mil till.



God och glad advent!

V75 Inlämnat: 2016-11-25, 17:50 Solvalla Lördag 2016-11-26 Start: 16:20 Kostnad: 96,00 kr
Avd
1: 3, 15 (2, 6)
2: 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11 (8, 1)
3: 8 Uncle Lasse (3, 1) 
4: 1, 3, 5, 7, 8, 9 (12, 10) 
5: 1, 8 (5, 2) 
6: 1 On Track Piraten (2, 5) 
7: 3 Thaiger Exclusive (5, 1)

Tjampens vecka i bilder fem:



"Be Safe".


Styckegods.


Långträsk.


Kollegorna tillbaka längs vägarna. 


Jörn i blåljus.