måndag 9 februari 2009

Vaknar av ljuset från sol på blå himmel


Vaknar till ljuset från sol på blå himmel. Extra underbart just denna morgon när den utslitna kroppen varit utsatt för påverkan från nattens fullmåne och inte fått den djupa vila som den haft behov av.

Från Björnidet ser man ut mot söder. På andra sidan gatan har man bevarat en gammal klocka som hört till gatudekorationerna från 1920-talet. Nu har trendiga barer vitsat till det med att låta klockan stå på "fem i tolv". Det är också ett kraftprov att varje gång man ser ut mot världen inse att tiden är på upphällningen, domedagen är nära och klockan visar "fem i tolv". Gott att björnar i ide har sin egen insikt om tingens ordning och att solen lyser från klarblå himmel denna ödesstund "fem i tolv". Tre minusgrader och lite snö på gata, gård, biltak och backe.

Det talas om sopstrejk i Stockholm - Vild Sopstrejk! Vet inte hur det är med detta bara att om någon är värd de bästa arbetsförhållandena så är det väl de folk som hämtar våra sopor.
"INGEN HAR BETT OSS RÄDDA PLANETEN - VI GÖR DET FÖR PENGARNA!" Ärligt och uppriktigt från Hans Andersson Recycling. Att de har ett gott hjärta visar väl också traditionen att ta vara på de mjukdjur som de finner i våra sopor - på denna bil en tiger och möjligen en långörad kanin som fått nya liv som ledsagare till sopbilen
Årstidsindikatorn visar på minus tre grader och ett tunt snölager samt oförändrade positioner för de tre cyklarna.