torsdag 5 februari 2009

Unde sunt ochelarii?


Regn eller snö? Fröken Väder eller Kung Bore tycks inte ha bestämt sig för vilket väder vi ska ha idag. Det startade med snöflingor och vid lunchtid duggar det lite regn. Men vädret är ju alltid väder och det kan man inte göra så mycket åt - bara välja rätta kläder.
Däremot borde man kunna hålla reda på sina läsbrillor... Var är glasögonen? En ständigt återkommande fundering i Björnidet. Det är synd att man inte kan ringa efter glasögonen precis som man ringer efter mobiltelefonen. Dagens första uppgift var att kapitulera ånyo inför det faktum att man klivit över i Glömskans Tidevarv och stappla vaggande till Åhléns för att ordna nya läsglas.
Ordnat och klart så hämtades ärtsoppa, The Tudors och Planet Earth på vägen hem till idet och som vanligt passerade skribenten Mitt Träd - eller Moje Drzewo som det kan heta på polska. Förresten så heter glasögon ochelari på rumänska. Unde sunt ochelarii? betyder alltså Var är glasögonen?
Hur kan nu skribenten ha känningar i det rumänska språket? Jo - han har besökt sajten www.lexikon24.nu var man kan finna översättningar till och från diverse språk. Är inte Internet fantastiskt - så säg?
REKOMMENDERAS IDAG!
Ovan till vänster synes detta träd i aktuell status och till höger har vi Ringen av idag.