lördag 11 juli 2015

Tjampens travtips: V75 Årjäng 11 juli 2015

Aldrig har det väl regnat så mycket att man till och med tycker snö vore att föredra.

Nu har detta dock skett, de senaste veckorna av konstant regnande har urholkat sommaren till den milda grad, att även midvintersolståndet ter sig vara en värmande oas.

Fredagseftermiddagen har i alla fall bjudit på lite lindrande uppklarnande molntäcken och just i detta nu visar solen lite av sina bästa sidor. Så kanske kan det bli en anings sommar även detta nådens år 15.


Musikaliskt har denna vecka präglats av mycken glädje p.g.a. P4:s uppvaknande intresse för Emmylou Harris, givetvis beroende på Polarpriset i våras. Men är alltid lika gott höra "Boulder To Birmingham" och sedan blir kopplingen till Linda Ronstadt så självklar i träskmarkerna, att de senaste dagarna nästan bara "Carmelita", "Poor Poor Pitiful Me" och "Old Paint" strömmat ut ur 1102:s högtalare. När man sedan blir alltför tårnupen är det särdeles gott lyssna på en uppåt tempo stänkare med Willie Nelson och Merle Haggard i "It's All Going To Pot".



Med bonus track: The Woolpackers en andra uppåt tempo stänkare.

Traveriet går denna helg av stapeln i värmländska Årjäng, loppen ter sig i det närmaste olösliga ut, förmodligen vinner B.B.S. Sugarlight guld utan prut, men all expertis prat om Delicious U.S. skrämmer till gardering och då går det inte att lämna tappre Mosaique Face utanför systemet heller.

Så då står man där med spik på omgångens största favorit Dante Boko och kommunvinnaren Gantab Håleryd. För inte vågar man spika 6 procentaren Egge Elden i nordisloppet, inte vågar man singla Mellby Club i 4:e avdelningen heller.

Så summan av kardemumman blir en särdeles feg och intetsägande rad med ingen vinnarpotential alls. Raden i all sin depressiva glans

Lopp 1: (2) Dante Boko R: 7,5
Lopp 2: 3 - 15 R: 1,13
Lopp 3: (2) Gantab Håleryd R: 6,1
Lopp 4: 1 - 5 - 11 R: 3,4
Lopp 5: 1 - 2 - 6 - 10 - 12 - 13 - 15 R: 7,5
Lopp 6: 1 - 5 R: 3.2
Lopp 7: 4 - 5 - 9 R: 3,7

252 exproprierade rader a' 126 distinkta riksdaler

Tjampens bildrevy för veckan som gått:


100-årigt själfullt ånglok i Kusfors.


Och alltid skönt byta grus mot äkta asfalt.


Med ålderns rätt och Kriberg.


Kristinebergsgruvan, Kriberg rätt och slätt.


60-tals vecka i Malå..


..och allt är sig likt.


Lunchrum Scania, fem plus alla p.g.a. det excellenta musikurvalet.


Nära hem från Rentjärn.
Två kilometer till Kina. Att Kina skulle vara så väl befolkat verkar ha gått Eniro förbi eftersom det bara finns tre adresser i Kina dokumenterade nr 1, 3 och 5. År 2010 sålde kronofogden en gård i Kina för 250 000 kronor vilket väl få anses som god förtjänst eftersom Kina är huvudort i myrmarkerna söder om Rentjärn.


Vindkraftverk den stora inlandsmarkören.


Framdukat för 2 veckors semester och med vinnarpenna från Skellefteå Bergsupport.

©tjampenmobile2015