fredag 4 december 2015

Björnidets playlist 151205




Hindi Zhara ("Un Jour")  föddes som Zhara Hindi i Marocko 1979 och har ingenting med Indisk religion eller kultur att göra uppenbarligen.

The Killers jullåt "Dirt Sledding" med deltagande av Richard Dreyfus och Ryan Pardey lyckas involvera ett ganska stort antal musikaliska variationer.

Nick Lowe - veckans första ålderman - "Sensitive Man" från albumet The Old Magic rekorderat för fyra år sedan.



Ålderman 2 denna vecka är Bryan Adams (f. 1959) från Canada med andra infarten från hans 2015 återkomstalbum Get Up och det är just i "Brand New Day" som han ropar till att Get up!

Södra Bergens Balalaikor, södermalmsk musikgrupp som bildades 1969 av Embrik Underdal och Thomas Lundkvist och på videon inspelad 2009 (40 år) på Rival vid Mariatorget medverkar Embrik med introt till "Poljanka". Lika aktuellt idag 2015 och lika aktiva är SBB.

M. Ward kommer med nytt album i 4/3 2016 "Girl From Conejo Valley" är en försmak på albumet. "Poison Cup" och "To Go Home" från 2006 är tiptop fortfarande i idet och "For Beginners" från 2009 liksom "Primitive Girl", "Sweetheart" och "Me And My Shadow" från 2012 är inte illa för nybörjare hos M. Ward.

 I samma kommande veva som Warden kommer James nästa album Girl At The End Of The World (18/3 2016) - försmaken "To My Surprise" håller än så länge inte Jamesklass tyvärr.
































Gårdagens blå himmel ovan var ingenting som vädrets makter mäktade att hålla kvar och fast vid.
Som kompensation drabbar oss vädergudarna med ett iskallt vinterregn som startade falla när solen gick upp och sedan så fullföljs regnfallet dagen igenom.






















I detta väderbitna sammanhang så är det bara följdriktigt att redaktören finner nya sätt att fördriva tiden i lugn och ro med avslappning som ledstjärnan.

Att kamouflera sig själv genom att drista sig till ett nytt självporträtt denna dag när solen förgätit oss har och det blåser kalla vindar medan isregnet duggar ned på björneskulten.

Det är ju alltid tur att man fortfarande kan stänga sitt fönster mot världen och hålla gråa dagen på andra sidan av glaset och i stället försöka på egen hand lista ut vad en nyckeltub är för något.

Nyckeltub som kommer till idets port inom kort!