fredag 19 februari 2016

Vecka 7: Ny musik i idet


Även om dagen tycks hinna ljusna alltmer innan solen går ned så är det is- och regngrått i kvarteret och en dag som passar sig utmärkt för att finna ny musik att bli involverad, inspirerad och intryckt av.
Nu har veckans musiktillägg inte varit särskilt anmärkningsvärt tilltalande så redaktören fick återvända till 1987 och en mäktig fransk popballad för att fylla kvoten sex nyheter trots allt.

 

Sidonie är en spansk grupp aktiva från 1997 med medlemmarna Marc Ros, Axel Pi och Jesús Senra. Sju album har gruppen levererat och från det senaste Sierra y Canadá (2014) är "Estáis Aqui" importerat.

Postiljonen är ett svensk-norskt "dröm"popband bestående av Daniel Sjörs och Joel Nyström Holm från Stockholm och Mia Brox Bøe från Bergen. Bandet bildades i september 2011 efter att de tre medlemmarna träffats på en musikskola i Stockholm. "The Open Road" från senaste albumet Reverie (2016).

Remixade versionen av "Hurts" är hämtad från specialutgåvan av senaste Mika-albumet No Place In Heaven och från detta album har vi lufsat västerut med "Good Guys" och "Staring At The Sun" mellan öronen.

 

"N´Importe Quoi" var den första singeln från Florent Pagny 1987. Låten handlar om förlisning i droger. Låten toppade listorna i Frankrike 1988. "Ma Liberté De Penser" var en av de mest markerade låtarna från året 2003 - också den från Florent Pagny.

Hugo Hans växte upp med The Everly Brothers, Jimi Hendrix, Cream och Bob Dylan. Omgiven av en familj av musiker så lärde han sig spela gitarr och piano och började skriva låtar vid 10 års ålder. Efter år av att närmast försöka låta som sina viktigaste influenser slutligen började han hitta sitt eget sound. Hugo Hans gitarr hänger på en vägg i Brooklyn.

"Tu Vas Me Manquer" med den stora fransk-kongolesiska rösten hos Maître Gims. Importerad från albumet Mon Coeur Avait Raison.


Blå himmel över kvarteret till slut!