fredag 14 oktober 2016

Tjampens travtips: V75 Åby 15 oktober 2016

Meteorologiskt ska det tydligen vara vinter i träskmarkerna nu, detta är något vi kraftigt argumenterar emot. Vinter är det inte förrän snön faller, faller och faller.

Vad vi har nu är en särdeles vacker höst och därför motsätter man sig med näbbar och klor allt tal om vinterns ankomst, låtom oss nu i stilla ro istället njuta soliga om än kalla dagar.

Tids nog får meteorologin rätt och plumsandet, plaskandet, halkandet och skottandet börjar, men inte än! Förra veckans sjua i Skellefteå blev det väntade katastrofartade fiasko da gamat alla förväntat sig.

Men sådan är ju verkligheten, när den fattige ska kasta sten då finns det minsann bara smågrus att tillgå. Morgondagens Åby sjua framhäver också den eviga sanningen i att det är dumt att misslyckas, men utan förlorare finns det inga vinnare heller och därför håller vi fast vid singlandet av Kolgjinis hästar Broadway Appolo och Mosaique Face.
Har man tidigt bestämt sig så finns det ingen anledning att ändra sig, även om nu expertistipsen från när och fjärran påbjuder detta.



Musikaliskt har denna vecka av nobelprisaktiga skäl mycket handlat om Bob Dylan, finner viss glädje i att kloke Jonas Sjöstedt vid fråga från P4 Västerbotten om sin favoritlåt av Bob Dylan svarade "Wagon Wheel", lustigt därför att Dylan tydligen enbart skrivit refrängen, men ack så bra av den gode Jonas att lyfta fram denna ljuvliga sång med Old Crow Medicine Show.

Listan fortsätter sedan med John Fogerty (The Blue Ridge Rangers) "She Thinks I Still Care", The Searchers "Take It Or Leave It", Waylon Jennings "The Union Mare & The Confederate Grey" för att avslutas med någon slags superkonstellation av countrystjärnor i Artists Of Then, Now & Forever i "Forever Country". Kan ju aldrig bli fel med både Willie Nelson och Dolly Parton i startfältet.


God Helg!

V75 Inlämnat: 2016-10-14, 18:09 Åby Lördag 2016-10-15 Start: 16:20 Kostnad: 96,00 kr

Avd
1:
1, 6, 8, 11 (5, 7)
2: 10 Broadway Appolo (1, 8)
3: 1, 9 (6, 4)
4: 2, 6 (5, 7)
5: 5, 7, 10 (1, 3)
6: 1, 3, 5, 7 (12, 2)
7: 3 Mosaique Face (9, 4)


Tjampens höstsoliga vecka:



Solen skiner och håller höstdeppandet på behörigt avstånd, både i Bergnäs och på väg från Kankbergsgruvan.



Strömmande och forsande vatten vid Finnforsfallet och Tuffe Viktor med både keps och cigg.