fredag 19 maj 2017

Tjampens travtips: V75 Gävle 20 maj 2017

Kan kännas lite övermaga att utbrista nu är sommaren här, farligt att ställa sig upp och ge fingret till kung Bore, väl medveten om att denna potentat alltid vill ha sista ordet.

Men sitter man nu i aftonen ute i solen på torpet och hör småfåglarna kvittra och sjunga över hela konkarongen, ja då kan man inte annat än att andas förhoppning om sol, sommar och varma tider!

Traveriet går i helgen vidare till Gävle, har i sedvanlig ordning inga större förhoppningar om anständigt resultat, känns som om det alltid kommer att fallera på något oväntat sätt. Ens egna tankar slås snabbt i spillror när väl starten till första loppet går.

Testar i alla fall med tre singelstreck, Art Nökkve och Floyd P Boko blir väl mångas singelstreck denna gång, och jag tror en hel del på dem, sedan är scenariot i guld uttänkt som så att Twister Bi blåser till ledningen och stannar där in i mål. Reservationen är väl att jag allt som oftast har fel i mina antaganden, men sådan är realiteten och den kan man inte göra så mycket åt.



Den imaginära fem i topp listan bjuder denna vecka på en synnerligen överraskande entré av en schlagerfestivalvinnare anno 2017, måste erkänna sov mest genom lördagens maratonsändning och hade inga hörselintryck alls bevarade.
I tisdags spelades dock Salvador Sobral "Amar Pelos Dois" i Norrbottensradion och det kändes så vilsamt, så vackert och tidlöst att jag så väl förstår varför det var Portugal som vann detta gigantiska spektakel detta år.

Ännu en nykomling på listan följer sedan, Radio Skellefteå har en countrytimme varje dag mellan 16 och 17, för det mesta är det den moderna likriktade countrymusiken som spelas, kan dock icke förneka att Little Big Town "Girl Crush" var något av det bästa jag hört på mången dag.

Var sedan tvungen gå tillbaks i tiden och lägga till en dubbel The Byrds, "B.B. Class Road" och "Farther Along" sådant man vill höra om och om igen, detsamma får sägas om Emmylou Harris och John Prine "Magnolia Wind".

Självklar bubblare denna vecka är givetvis The Dave Clark Five med "Glad All Over", Crystal Palace nu för första gången i historien kvar i högsta divisionen i fem hela år!

Glad, god och varm helg tillönskas från oss torpet!

V75 Inlämnat: 2017-05-19, 17:39 Gävle Lördag 2017-05-20 Start: 16:20 Kostnad: 128,00 kr
Avd
1:
6 Floyd P.Boko (3, 4)
2: 3, 6, 9, 12 (4, 7)
3: 1, 2, 3, 7 (9, 6)
4: 11 Art Nökkve (10, 3)
5: 4, 10 (2, 1)
6: 1 Twister Bi (7, 4)
7: 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 11 (1, 7)



Tjampens sena vår i bild:



Tydliga spår fortfarande kvar på måndagen efter förra helgens snöande.



Lunchtid vid Bastunäs rastplats
där det snart är dags plocka fram sommarbord och bänkar.



Tjampen nu i sommarskjorta
även om identiskt många lager under som tidigare.


Nu våras det för hästarna!


Nyöppning av vattenvägar....


...i träskmarkerna.


Tack till TV3
för att de på söndag visar säsongens sista ligamatch.
Bortamatchen mot Manchester United är tack och lov betydelselös för bägge lagen.
United kan varken kliva upp eller ner
och Palace säkrade kontraktet förra helgen genom 4-0 segern hemma mot Hull.
Så skönt slippa alla nervanspänning och bara njuta oavsett slutresultat!

©tjampenmobile2017