torsdag 17 juli 2014

Morgonblogg slut


Ryenskog om hösten.
Det blir nog frukost ändå i detta mischmasch av oväsentliger som kan finnas i en blogg.
 
Vad är en blogg?
"Att blogga handlar inte så mycket vad man skriver om utan mer om sättet man kan göra det på. Det är ett sätt att publicera, ett rakt och smidigt sådant som i regel dessutom är väldigt rakt och lätthanterligt – både vad det gäller att uppdatera och läsa själva sidan." ;-))
Jaa...

"Varje inlägg behandlar ett visst ämne, och en blogg kan bestå av flera bloggare som samarbetar. Vissa bloggar kan handla om flera olika ämnen, medan andra är fokuserade till ett visst ämne som bevakas ur olika aspekter. Utseendet på bloggar varierar stort från enkla punktlistor med länkar till artikelreferat med kommentarer från skribenten. Gemensamt är att varje inlägg brukar ha en datumangivelse med det senaste inlägget högst upp. Ofta har inläggen någon sorts nyhetskaraktär. Bloggens besökare kan vanligtvis lämna kommentarer kopplade till varje inlägg, vilka då visas under inlägget. Mellan bloggar sker ofta ett utbyte av innehåll
och information".
Håller med om att i idet gäller den gemensamma principen att varje inlägg har en datumangivelse med det senaste inlägget högst upp samt att vissa bloggar handlar om flera olika ämnen.
Tycker att det handlar om ett tangentbord och bilders lättillgänglighet. Att fotografera och för sig själv se en tidslinje som ska bevaras för all evighet. Ha en plats med sin schizofreniaka i en tillvaro som kan se ut så annorlunda och lika som bara livet är.
Så då hoppar vi över försvarstalet. Och övergår till frukost denna torsdag i livet och i verkligheten.
Sushirestaurangen har fått sina utemöbler utplacerade på trottoaren. Än råder stängning med en stol som barrikaderar ingången. Klockan elva öppnas för dagens lunchgäster. Och polkagrisbeskjortade kvinnan är ute på gatan igen öppnar och stänger en bildörr och nu placerar hon sig bakom ratten i sin silverbil och funderar en stund innan möjligheten motorn aktiveras. Säkerhetsbälte dras på. Start! Ett mobilsamtal och motorn tystnar igen. Först tala färdigt i mobilen och sedan... nu rattar hon vant ut sin silverbil ut på gatan och driver bort österut.
Då kan björnen tänka på sin frukost! Tack!