lördag 6 september 2014

Sett en lördag i september


Invandrad till Stockholm city för att se om det fortfarande saluförs förklädnader för herrar utanför karriären men möttes av det sedvanliga så efter en torr hostattack inne på Nordens största varuhus togs reson och besegrad av att tiderna komma och gå söktes vägen ut igen.
Valaffischer tapetserar vandringsvägen och av dessa röstlockare så är det väl bara.... 
..Djurens Parti som får anses vara moraliskt oförvitliga i sitt budskap och program.
Ett helt nytt parti som bildades februari 2014 men har sina förebilder.1993 bildades Tierschutzpartei  i Tyskland och det har kommit in i EU-parlamentet. Holland var 2006 först med att få ett parti i holländska "riks­dagen" och de sitter också i EU-parlamentet. Liknande partier finns i sexton europe­iska länder. Nu också i Sverige. Att det dröjt så länge i Sverige beror förhoppningsvis på att djuren i Sverige har det om inte anständigt bra så en aning bättre än nere på kontinenten.
Obs! Detta är inte ett inlägg i valdebatten bara ett konstaterande att det finns alternativ...
dessutom ligger fårikål och nackkotletter i brunsås alltför högt upp på favoritlistan för att björnen skulle vara trovärdig som röstare på Djurens Parti...
Dagen till ära sprutar det vatten i fontänen på Sergels torg. Ser den mest torrlagd. Himmelen var sensommarblå med vackertvädermoln driftande mellan himmel och jord.
Valstugorna flaggar ukrainskt denna lördag. Ett gemensamt ställningstagande från valduellanterna.
Gudrun Schyman svarade på Expressens frågor med bzzzande getingar.
En god talare och en skicklig politiker brukar omdömet bli även från politiska motståndare.
Kantarellerna gick för 240 kronor kilot på ICA Folkungagatan och missade helt vad försäljarna här på Hötorget ville ha för ett hekto eller ett kilo. Stekta kantareller på rostat bröd är dock gott för den som inte får fisk varje dag.
MusikSmart på Konserthuset och sedan treans buss hemåt.