torsdag 7 juli 2016

Football manager 150704

Allt medan styrelsens nöjdhet sjunker till allt längre nivåer så kämpar redaknörden vidare i motvind.

På eget initiativ skriver han kontrakt med två nya spelare mittfältaren Andreas Acar och anfallaren Julius Andersson och supportrarna verkar spända och förväntansfulla inför dessa nya värvningar.

25/7 Härnösand (borta) 1-2
Med standard mentalitet och flexibel formation i 4-2-4-taktiken reser Skellefteå FF:s A-lag ner till Härnösand för match i division 2 Norrland. Vänsteryttern och nyckelspelaren Sandström är fortsatt skadad med ett blåslaget huvud. Forss Nordlund är en pålitlig ersättare för Sandström i positionen och får förtroende från start. "Kom igen gubbar!" låter tillropen från tränarstaben.

Och Forsgren sänder en superb assist till Forss Nordlund som slår in 1-0 till SFF. Men redaknörden hinner inte tänka på taktikbyte efter målet innan Härnösand kvitterar i nästa minut. Enberg fortsatt med mycket dålig moral fungerar inte bra i målet och utövar ju ett dåligt inflytande på laget som lagkapten. Om inte eländet var nog så drabbas Forss Nordlund av hjärnskakning i samband med en nickduell. Ignorerar hans onda huvud och låter honom spela vidare med sin skakande hjärna.

Efter pausen måste jag ändå ersätta honom och får gå ned på 4-4-2 kontringsspel i stället vilket inte blir någon succé. Härnösand slår in sitt segermål och Skellefteå förlorar matchen mot Härnösand som låg på nedflyttningsplats i tabellen inför matchen.
"Kollaps!" är rubriken i Norran efter förlusten för Skellefteå FF. Forss Nordlund blir borta i två veckor på grund av sin skada.

Efter matchen står redaknörden meddet icke så smickrande lägsta oddset på vilken tränare som kommer att bli den näste som får sparken i norrlandstvåan. Känns alarmerande för stunden!

Assisterande manager Burlin rekommenderar att jag tar ett snack med reservspelaren Nordh som är på mycket dåligt humör. Nordh är inte nöjd med att stå utanför A-laget och blir lite trött på samtalet med honom och avslutar det med att "jag är din manager och det är jag som bestämmer!". Vilket Nordh inte är nöjd med.

Dessutom tvingas redaknörden ta ett samtal med en för laget mycket viktig spelare - spelmotorn på mittfältet Almqvist. Han tänker på sin fotbollskarriär och vill spela division 1-fotboll och "inser" att Skellefteå är på väg åt fel håll och han känner sig kvävd i laget. Säger till honom att han är viktig för laget och att jag inte kan gå med på att släppa honom mitt i säsongen.
Undrar vad som krävs för att han ska stanna men han verkar ointresserad av att svara och dessutom hotar han med att sprida dålig harmoni i laget eftersom han ser sig ha stort inflytande i gruppen och ser att han har en potential att fördärva allt för redaknörden management.

Nordh går till pressen och berättar sin version om grälet med sin manager. Ignorerar honom eftersom hans position i laget inte är värd ett större engagemang. Värre är det med Almqvistärendet.
Tvingas att närvara vid ett lagmöte där jag lyckas få med mig majoriteten i laget med motiveringen att jag måste jobba för att behålla de bästa spelarna i laget så långt det går. Till och med lagkapten och frustrerade Enberg håller med mig.

Eurosport är på hugget igen och jag försöker klara mig ur situationen med äran i behåll. Dock inte så lyckat eftersom styrelsen vill ha ett möte med redaknörden på grund av den dåliga harmonin i laget. Det räcker att säga att jag lovar bättring så blir styrelsen nöjd för stunden. Styrelsen vill se förbättringar vad gäller resultat och att managern presterar bättre.

1/8 Valbo (hemma) 2-0
Valbo har sjunkit långt ned i tabellen och deras manager har just fått sparken. Skellefteå FF är favoriter inför matchen trots de svaga resultaten på sista tiden.
Med de två högeryttrarna skadade så ser situationen inte god ut före matchen.
22 grader varmt och vindstilla på Norrvalla. 250 biljetter är sålda till matchen. Allt ser lovande ut för en fin föreställning i augustisol.
Moralen inom laget klassas som "bedrövlig!". Trots detta är redaknördens uppgift att tända laget: "Vi är favoriter så gå ut och visa vad ni kan!"
Skellefteå uppmanas till offensivt spel och ingenting händer i första halvlek. Så säger jag till spelarna i pausen att "jag är inte nöjd!" och då händer det otroliga. Åhlman 1-0 och Bergström 2-0.
"Giftiga avslut fällde avgörandet!" lyder rubrikerna efter matchen. Omgångens bästa match enligt förståsigpåarna.

4/8 Friska Viljor (borta) Svenska Cupen 1-0
"PRESSEN PÅ SKELLEFTEÅ FF:S BOSS ÖKAR!". Rubrikerna är svarta. "Resultatet i matchen avgör hans öde!"
Moralen är något bättre än bedrövlig i laget efter vinsten mot Valbo och lite snack i korridorerna inför matchen. Styrelsen har inte ens förväntat sig att SFF går vidare från första omgången i cupen.
4-2-4 ärtaktiken och offensiv inställning förväntas även om SFF spelar bortamatch. Sandström får spela trots sitt blåslagna huvud och skadas ganska snart igen. Doktor Eliasson som finns på plats i Örnsköldsvik konstaterar att Sandström har brutit en arm! Forss Nordlund kommer in som ersättare med sitt ännu inte helt ok från sin hjärnskakning och ändrar taktiken till 4-4-2. Matchen är en trist historia och går till förlängning där det magiska händer att duktige vänsterytter Westman som ersatt Andersson skickar inen perfekt assist till Forss Nordlund som ordnar 1-0 till Skellefteå.

En seger i Svenska Cupen lättare möjligen på pressen på Skellefteå FF:s boss något. Återstår att se hur spelarna hämtar sig från den förlängda matchen. Mycket slitna spelare lämnade planen och redaknörden gav goda vitsord till de trötta spelarna individuellt efter matchen för nu gäller det att höja moralen i laget!

Återstår nu för managern att finna nyförvarade Andreas Acar och Julius Andersson som blivit helt bortglömda av honom under senaste tidens turbulens i klubben.