fredag 9 februari 2018

Tjampens travtips: V75 Solvalla 10 februari 2018

Äntligen helg! Det är bara erkänna att en vecka med sträng kyla tär på en gammal mans krafter. 28 grader kallt kräver sin tribut och inte blir det bättre av att påklädningsproceduren varje morgon tömmer ens krafter redan innan jobbet börjar. Men nu är det fredag och temperaturen har stigit till behagliga minus tre, gott så och det får gärna fortsätta så tills vintern rasat ut.

OS i all ära, sportsligt finns i nuläget inget större än den infernaliskt spännande bottenstriden i Premier League, man kan faktiskt konstatera att i nuläget åtminstone 13 lag riskerar nedflyttning. Palace på 14:e plats möter imorgon 10:e placerade Everton borta, fyra poäng skiljer lagen åt, så en vinst skulle vara guld värt. Tyvärr ser det inte alls bra ut med skadeläget, nu när också Zaha också blir borta en månad, ibland har det känts som om det är han som burit hela laget. Kanske läge låta norske Sörloth göra debut och presentera sig som frälsaren från norr...

Traveriet har de senaste veckorna gått förvånansvärt bra med de lilla systemen, borde kanske slå in mer på den vägen även på det stora systemet. Men som vanligt blir det varken hackat eller malet, tar en försiktig mellandagsreaväg denna gång och singlar bara i första och sista loppet, Jairo och Qahar Q.C. är inga megafavoritspelade hästar, 24 respektive 31% på strecken i detta nu. Finns förmodligen bättre spikar, vilket också lär visa sig på lördag.

Hoppas i alla fall på On Track Piraten i guldloppet, vann det här loppet ifjol och tror en del på honom nu även om det tuffa åttonde spåret och de formtoppade favoriterna Zenit Brick och Västerboonthenews fina lägen talar emot.


Den imaginära femitopplistan inleds denna vecka med Kikki Danielsson och "Osby Tennessee", hamnade som väntat sist i förra veckans schlagerfestivalstart, men tycker det är en bra, stabil och traditionell countrylåt, icke alls att förakta. Sedan är det dags för veckans färsking från P4 Norrbotten, Pia-Maria Holmgren "Vinterkänsla" eller "Skábma áigi" som den heter på samiska. (För mycket färsking! Finns inte online!)  Fortsätter sedan med The Amazing Rhythm Aces "The End Is Not In Sight", The Flying Burrito Brothers "My Uncle", Steve Earle "The Rain Came Down" och sedvanlig självklar bubblare Waylon Jennings med "Looking For Suzanne".

Önskar mer värme till folket och en trevlig helg därtill!!
V75 Inlämnat: 2018-02-09, 18:10 Solvalla Lördag 2018-02-10 Start: 16:20 Kostnad: 108,00 kr
Avd
1: 5 Jairo (9, 7)
2: 4, 7, 14 (8, 13)
3: 1, 2, 8 (6, 5)
4: 4, 5, 7, 11 (6, 9)
5: 1, 6, 12 (9, 3)
6: 1, 13 (6, 2)
7: 4 Qahar Q.C. (8, 1)



"Sju rätt ånyo på lilla systemet.
Är en mycket nöjd tjamp idag, även om lite förkyld av vinterkylan."
Tjampen 3 februari 2018

Tjampens snörika vecka på träsklinjen:


Mellan Krångfors...


...Slut.


Välpolerade vägrenar dock.


Björkliden...


...och har redaktörens gener på mödernet florerat.


Björkliden entré.


Pågående vägbygge mellan Gamla Femvägaskälet och Finnforsfallet.


"Stopp och belägg
för Hälge och mig"
Tjampen 9 februari 2018


Hong Mao optimist inför morgondagens V75:a, apan Reflex mer skeptisk.


Annes Kök i Jörn, stängt tillsvidare.


Tjampens vecka sammanfattad i en bild.


"Finns inte mycket att tillägga!"
Herreminje! säger jag bara!