lördag 31 mars 2018

Musikimporter 180331




ROSBOROUGH: Burn Blue
Glenn Rosborough är en nordirländsk singer/songwriter som möjligen debuterade med detta verk "Burn Blue" i oktober 2017. Recenserat som "Jawdropping" i Daily Mirror.

AMEN DUNES: Blue Rose
Amen Dunes är ett amerikansk indierockband som bildades av sångaren, låtskrivaren och musikern Damon McMahon 2006. Fem studioalbum har bandet hunnit med sedan dess. 'Freedom' släpptes igår långfredag och innehåller "Blue Rose".

GEORGE EZRA: Pretty Shining People
Från sitt senaste album 'Staying at the Tamara´s' har George Ezra skojat till det och spelat in ett antal videos där han sjunger karaoke till sin egen musik.



CHARLES WATSON: Everything Goes Right
Ursprungligen från Sheffield och medlem av Slow Club spelade Charles Watson in sitt debutalbum vintern och våren 2016-17 och albumet 'Now That I´m A River' kommer att släppas först den 18 maj 2018. "Everything Goes Right" är en försmak från detta album.

BÉNABAR: Feu De Joie
Bruno Nicolini (född 16 juni 1969), bättre känd under artistnamnet Bénabar, är en fransk låtskrivare och sångare, som kan jämföras med Vincent Delerm och andra sångare från sin generation. Som många av dem var han influerad av Georges Brassens, Renaud, Jacques Higelin och Tom Waits. Hans låtar beskriver dagliga livshändelser med humor och en öm cynicism. Hans låtar påverkas av fransk chanson med ett starkt inflytande från piano, dragspel och typiska franska fanfare (brassband).
"Allez" från 2008 är en låt som redaktören tidigare lyssnat en hel del under sin tredje franska period.

ETIENNE DAHO: Le Jardin
Étienne Daho (född 14 januari 1956 i Oran, franska Algeriet) är en fransk sångare, låtskrivare och skivproducent. Han har släppt ett antal synt-driven och rock-surfad påverkad hitsinglar sedan 1981.
Låten "La Peau Dure" från 2013 är välspelad inom idets ismurar.



PATRICK FIORI & SOPRANO: Chez Nous
Patrick Fiori är en fransk artist med armenisk och korsikansk familjebakgrund. 2015 spelade han in "Corsica" med Patrick Bruel som är en maffig ballad som en nationalhymn för ett fritt Corsica. "Chez Nous" kommer från albumet 'Promesse' som släpptes hösten 2017.

On faisait le tour de la terre
A chaque étage, solidaires
C’est ici qu’ont poussé nos ailes
Dans notre Babel au Plan D’Aou, à Air Bel

"Peut-être que peut-être" från 2010 och "Un jour mon tour" från 2014 är två andra synnerligen franska låtar som tidigare hjälpt redaktören att ta sig till ämbetsverket morgon som afton.

JEREMY KAPONE: J´Appelle
Monsieur Kapone är en fransk skådespelare och sångare född 1990 som släppte sitt första album igår långfredag. '10:43' heter albumet och dramatiska "J´Appelle" är ett av spåren på albumet.

GAUVAIN SERS: Dans Mes Pouches
Gauvain Sers, född 30 oktober 1989 i Limoges, är en fransk singer/songwriter. Hans debutalbum 'Pourvu', släpptes i juni 2017, är belönad med certifierad platina.