lördag 26 maj 2018

Tjampens travtips: V75 Solvalla 26 maj 2018

Sommar nu, finns inget annat sätt beskriva väderläget idag, Alla på jobbet mer eller mindre chockade se träskchauffören i sommarbyxor och en endaste t-skjorta.

Inga hängselbyxor, inga fyrdubbla lager av tröjor och skjortor, lite konstigt känns det allt, blir förmodligen förkyld på kuppen, men vad göra när temperaturen mitt på dagen går upp till 25 grader?

Ingen Premier League vånda de närmaste månaderna, bara väntan på att fotbolls VM ska börja. Kul ha det att se framemot, är förmodligen det största idrottsevenemanget man tänka sig kan, i alla fall här på torpet. Det enda som möjligen kan mäta sig med VM:et är måhända elitloppshelgen som stundar nu på lördag/söndag. Kan ibland tycka att tv - sändningarna som produceras på den stora reklamkanalen blir lite övermagade i sin entusiasm, de har slagit på trumman de senaste månaderna och byggt upp en gigantisk elefantsjuk bild av det bästa trav Sverige har att erbjuda, lite måtta på överorden får det lov att vara, annars kan förväntningarna lätt komma på skam.

Hursomänhaver blir det kul imorgon att se Harper Hanovers igen, finns väl ingen Le Grand Moulin eller Etain Royal att hänga upp förhoppningarna på imorgon, gör förmodligen fel som singlar franske Carat Williams i loppet, men ska man gardera kostar det skjortan och lite budgetmedveten måste man trots allt vara. Två singelstreck till i form av Disco Volante och Double Exposure, känns ändå tämligen hyfsat och en anings hopp om åtminstone pengarna tillbaks lever inombords.

Senaste nytt:
PS! Flyget från Frankrike till Solvalla försenades med mer än 5 timmar, tyvärr stressade vår spik Carat Williams upp sig så mycket, att man tyckte det var bäst att han fick åka hem till sin gård, istället för att starta i Harper Hanovers. Jag känner med Carat och hoppas han får en lugn lördag hemmavid. Vår spik blir nu 12 Call Me Keeper, får hoppas på det bästa. DS!


Denna sommarvecka har bjudit på mycket fint väder men samtidigt också godsmängder man nästan får gå tillbaks till 80 - talet för att hitta. Därför handlar denna veckas enbart om Waylon Jennings och den epokgörande LP:n "Honky Tonk Heroes" från 1973, finns ju ingen skivspelare som snurrar i 1102, däremot en cd - apparat och där har den enda cd som gått runt och runt varit just "Honky Tonk Heroes". Minns fortfarande första gången jag hörde ett par spår från skivan i ett radioprogram Kalle Oldby hade , tror det var på onsdagskvällarna. Således blir det "Honky Tonk Heroes", "Omaha", "Old Five And Dimers", Ain't No God In Mexico" och "You Asked Me To" som innehar de fem första platserna på listan, som bubblare hittar vi sedermera Waylon tillsammans med Neil Diamond i "One Good Love".

Trevlig helg och måtte travgudarna vara med oss denna elitloppshelg!

V75
Inlämnat: 2018-05-25, 18:33
Solvalla
Lördag 2018-05-26
Start: 14:30
Kostnad: 120,00 kr
Avd
1: 1 Disco Volante (4, 2)
2: 4, 10 (6, 7)
3: 4 Double Exposure (2, 6)
4: 1, 2, 5, 6, 7, 9 (8, 10)
5: 1, 2, 7, 9 (4, 12)
6: 1, 3, 5, 10, 11 (2, 12)
7: 13 Carat Williams (12, 2)


Alla dessa vägar på träsklinjen








Veckans bästa lunchställe...


... byagården i Renström. Perfekt parkeringsutrymme och rökning tillåten.


Numera sommarklippt och klädd. Minst tio kilo i tappad vikt.