måndag 6 oktober 2008

Björnidet minns: Turbopolska jubileum 2007


Huvudpersonen i jubileet i god Turboform inför kvällens begivenhet. En stilla samling inför arrangemanget med Soffan Romance, fru Turbopolska, Micke Smart och Starken.

Fru Turbopolska en pose.
Dinosauriesläktet samlades ånyo för ett jubileum 8 oktober 2007 denna gång på restaurang Dragon House. Fru Turbopolska hade existerat i ett halvt sekel.
Firandet inleddes med en lektion i merenque från O Senhor De Mocambique - på parketten.




Fru Turbopolska uppvisade en förvånadsvärd hög kvalitet i följsamhet i sina ridstövlar och ingenting kunde minnas på Spanska Ridskolan i Wien.
Senjoren med börd från söder om ekvatorn mötte den östersjöska senioren i en svängom till publikens jubel. Turbopolska må vara från Gdansk men det finns inte mycken nordisk kyla i hennes temperament så latinamerikanska danser passar hennes Baltic Sea Temper bättre än en polsk mazurka från forne landsmannen Fredéric Chopin.

På Dragon House gällde självplock vilket passar matglada dinosaurier bäst.



Tidigt under jubieleet tappades koncentrationen på det allvarliga temat.

Micke Smart fick en deformerande behandling medan glassen rann ned i barmen på PrettyPolly.


Fru Turbopolska var solidarisk som det anstår en Gdanskare och lät alla känna på hur det är att vara drottning för en dag. Drottningkronan vandrade runt i sällskapet.


Starken hade även hon svårt att behålla maten i munnen och servetten tenderade att bli större och större ju längre kvällen led. Bättre fly än illa fäkta med Micke Smart till bordet.



Fru Turbopolska återtog sin krona på huvudet. Någonting gjorde henne äcklad tydligen....

...men hon återfick sitt normala jag. Damen som jubilerar är inte stilla många sekunder...


Mot slutet av aftonen uppstod en ekonomisk kontrovers mellan uträknaren Soffan Romance och fru Prima Gurkha.

Det ser ut att gå hett till i diskussionen....

Romance tycks ha gått segrande ur striden.

Soffan Romance räknade och PrettyPolly betalade med mynt från sin mindre lilla shopping bag till hand bag. Jubileum var över för denna gång. Nästa jubileum firas under våren 2009 när LaCarinaJubileet går av stapeln.