fredag 22 augusti 2014

Vid näckrosvatten


Tusentals näckrosblad men bara ett tiotal näckrosblom.
Vid stranden av den efterregnstålgrå floden finns de taniga överlevarna. Floden? Varför kallar vi våra vattendrag för älvar och åar? Flod låter mycket mustigare och stillaflytande. Våra oreglerade vattendrag flyter ju sällan stilla som Don - må ju vara därför som vi nämner våra vattendrag som älvar. En älv rör på sig - en flod flyter stilla. Vi lämnar det. Älv låter som ett vattendrag med mycket friskare vatten. Det känns fräscht att dricka vatten ur älven men knappast flodvatten.
För att bilderna ska hamna under varandra kräves bildtexter för varje bild och eftersom björnen inte har kontroll på floran så blir det ingen identifikation av exempelvis denna (vi kallar den) flockblommiga växt utan en reflexion om att nu skiner solen genom augustisolkiga vardagsrumsfönstret allt medan Liselotte Lööf anländer med en av sina sophämtarbilar.
Det vore en bedrift att kunna förtälja vad denna vita blomma har för namn - inte för att ge den större värde än övriga möjligen mindre sköna blomster. Den vita trattblomman kallar vi den. Och solen skiner medan bilden läggs ut på bloggen.