lördag 14 maj 2016

Illustrerad lördag och Nacka Skoglund


Hur då illustrera det som en gång i tiden var pingstafton. Pingst har blivit en helg som försvunnit och av den forna storhelgen återstår en vanlig ordinär lördag och söndag.
Tio grader var nog dagens topptemp och en särskilt tystnad råder utanför Björnidet. Ett bostadshus brinner på östra sidan av ön och undrar hur det hundraåriga hus byggt med konstruktioner i trä klarar den branden - och naturligtvis det trauma som drabbat alla boende i huset.

Kanske därför som det är så tyst denna afton - eller också är det förstämning inför finalen i Eurovisionsschlagerfestivalen som vi kallade den förr om tidigare. 


Molnfylld himmel över Götgatan och på vägen mot Globen. Eurovisionsvimplarna hänger stilla på sin tråd och det som började i sommar ser ut att sluta i vinter.


Bondens marknad har slagit upp sina regnskydd och slår mynt av sin gårdsproducerad getost.


MITT TRÄD börjar alltmer nog förvandlas från poppel till sälg. Men kan en sälg bli så hög och stamgrov?
Van vid buskagen opp norr så verkar det inte troligt. 20 meter hög kan den bli men sällan så grovstammad som MITT TRÄD blivit med åren.
Tror nog mera på att detta är en poppel även om den inte ser ut som en ceder i formen.
Nya teorier - det är en asp! Blir inte klok på detta. Det är i alla fall ett gammalt, högvuxet och grovstammat träd som snöar sitt ludd i början av juni månad.



Ser mer kylslaget ut än det var denna illustrerade lördag.
Så kallt var det inte!


Apropå Peter Morén, Björn Yttling och John Eriksson alias Peter Bjorn and John så har "Dominos" från deras 'Breakin´ Point' album importerats till idet i denna stund: 



Grönskande allé nu hemmavid mot väster...


...och mot öster.


Lennart Nacka Skoglund - fotbollslegenden som förevigats av Olle Adrin och statyn avtäcktes 1984.


'Vi ses vid målet' heter verket.


Nacka 1929-1975 debuterade i Hammarby 1946 och spelade där i tre år innan han gick över till AIK 1949 (faktiskt!). Efter VM 1950 blev han proffs i Italien och spelade tretton år i Inter, Sampdoria och Palermo. Fotbollskarriären avslutades sedan i Hammarby och Kärrtorp (1968).


Ingraverade är också storheter som Gren, Di Stefano, Pelé, Matthews och Puskas.


Mål direkt på hörna 7 maj 1964.


Stilleben med framdäckspunka.