fredag 8 december 2017

Tjampens travtips: Åby 9 december 2017

Rapport från nordpolen...

Tacksam för de dagar denna vecka bjöd på klart och kallt vinterväder... men så kom torsdagen, alltid denna förgrymmande torsdag, dagen då vädergudarna tycker att det får vara nog med klarblå himmel och perfekt vintertemperatur mellan 15 och 20 grader kallt.

Torsdag är det gråvit ärtsoppa över alltihopa och så har det alltid varit och lär också så förbli. Får ändå vara lycklig att nu satt i en singelbil och inte lämnade Arvidsjaur och Lundbergs med fullt virkeslass, som den torsdagen någon gång på 90-talet, då jag och Einar lämnade LTI med varsitt lass vid fyratiden och anlände till Skellefteå vid tvåtiden på natten, aldrig bra med 20 grader kallt på morgonen och sedan hällande regn vid lunchtid.

Tror nog att det vilar en förbannelse över just torsdagar, möjligen på grund av asagudarna, eller så är det bara så att alla meteorologiska institut tycker det är finurligt att liva upp sina prognoser inför kommande helg och trycker på några knappar i sina högteknologiskt datoriserade laboratorier.

Vem vet, inte du inte jag. Crystal Palace nu obesegrade i fyra raka matcher, en vinst och tre oavgjorda. Inte jumbo längre, men ännu under nedflyttningsstrecket. Så nog känns morgondagens hemmamatch mot Bournemouth vara en måstevinnahistoria, vissa lag är bara nödvändiga att besegra och nog är Bournemouth ett sådant.

Traveriet går imorgon vidare till Åby där man också passar på att fira Legolas minne, hästen som tillsammans med radiosporten orsakade smärre trafikstockning den 27:e oktober 1983 i Skellefteå när chauffören till Arvidsjaurbussen ignorerade alla trafiksignaler, rött, gult eller grönt... allt bara för att jubla vid ratten när Tomas Simpson vrålade "... och så kommer Legolaaaaaaaas".

Tycker det ser oförskämt enkelt ut denna lördag och har man den känslan vet man också redan nu att allt kommer gå överstyr, men trägen vinner säger de ju och trägnare förlorare än Tjampen får man leta efter.


Den imaginära femitopplistan har denna vecka ett traditionellt utseende, först ut Waylon Jennings "If You Could Touch Her At All", sedan Tom T Hall "I Can't Dance", Stephen Stills "Johnny's Garden", Jackie DeShannon "Trouble In Mind". Avslutningsvis en dubbel Kacey Musgrave ""Burn One With John Prine" och sedan bubblare med "Merry Go Round".

Trevlig Helg!

V75 Inlämnat: 2017-12-08, 18:21 Åby Lördag 2017-12-09 Start: 16:20 Kostnad: 100,00 kr
Avd
1: 1, 3, 6, 11 (5, 4)
2: 1 Ile Saint Louis (13, 9)
3: 2 VästerboontheNews (6, 5)
4: 1, 4 (9, 8)
5: 2, 3, 4, 5, 12 (11, 1)
6: 3 Global Trust (1, 9)
7: 1, 5, 6, 7, 10 (4, 2)



Snöfall och regnfall på Tjampens decembervecka



Än rullar tågen, mer av sånt tack. Saknar Märklintågbanan.


Solnedgång när dagen...


...varit kall...


  ...klar och vacker.


Tidig morgon på garaget och det enda riktigt bra att det är fredagsmorgon.


Regn i Skellefteå.



Men tack och lov snö några mil inåt landet.



Reklam för finurligt fingerfärdig mobilhållare.

Sponsored by Rosagiftshop
https://www.tradera.com/profile/items/4572472/rosagiftshop


Kolugnt sävliga kollegor spankulerandes längs vägen
- viker sedan av till höger mot Sörträsket.