fredag 22 december 2017

Tjampens travtips: V75 Axevalla 23 december 2017

Julledig! Känns gott med lite vintersemester nu, inte minst p.g.a. det evinnerliga berg- och dalbanaklassade vädret den senaste tiden.

Helst av allt vill man inte se, än mindre sätta sig bakom en ratt på vara vilket fordon det än nu må vara. Bara sitta bakom persienn och bom, titta på den förunderliga julkaktusen som tydligen går i ide under den ljusa tiden på året och sedan blommar upp när allt är mörkt som avslagen julmust runtomkring.
Förunderliga livsformer i sanning, precis som vi tvåbenta vandrandepinnar som harvar runt, runt, runt i det gigantiska tombolahjulet som jordklotet bäst torde liknas vid.

Traveriet går nu in i ännu en av ATG:s elefantsjuka idéer med V75 var och varannan dag gudarna vet hur länge, den "riktiga" omgången är Solvallafinalerna på annandan, men givetvis faller man i fällan och provar redan till morgondagens "uppesittarkvällssjua" på Axevalla, man borde skämmas tamme... men blir det oförhappandes vinst så är det lätt att överse fäblessen man har för speleriets lockande toner.

Glädjande nyheter från de brittiska öarna där Crystal Palace nu är obesegrade i åtta raka matcher och efter förra helgens 3-0 vinst borta mot Leicester nu uppe på 14:e plats i tabellen. Fortfarande fara på färde med bara två poäng upp från nedflyttningsplats, så nog blir morgondagens bortamatch mot nuvarande jumbon Swansea synnerligen spännande och anmärkningsvärt viktig därtill .


Den imaginära femitopplistan borde väl egentligen vara fylld med jullåtar denna vecka, men lyssnar man mycket på P4 under dagarna så kan det tyckas vara bra nog så, två jullåtar platsar i alla fall Willie Nelson "Pretty Paper" och John Prine "Christmas In Prison" men sen blir det julfritt med en dubbel Waylon Jennings "Let's All Help The Cowboys Sing The Blues" och "Out Among the Stars", Creedence Clearwater Revival "The Midnight Special" och som bubblare välkomnar vi Poco "Pickin' Up The Pieces".


God Jul från Torpet!


V75 Inlämnat: 2017-12-22, 18:19 Axevalla Lördag 2017-12-23 Start: 19:30 Kostnad: 90,00 kr
Avd
1: 8 Southwind Feji (2, 14)
2: 4 Elway Am (3, 5)
3: 4 Coktail Fortuna (7, 3)
4: 2, 3, 4, 5, 11 (8, 10)
5: 1, 2, 6 (4, 7)
6: 1, 7, 15 (14, 6)
7: 1, 3, 5, 8 (4, 2)



Tjampens julvecka i delvis oskärpa:


Den gamla julkaktusen i blom på utsatt tid.


Oskarpt förevigad.


Kvartetten...


... om i vanlig ordning tar vägen till Sörträsket.


"God Jul!" hälsar Tjampen från Torpet.


Flammande himmel på Träsklinjen.