fredag 7 juli 2017

Tjampens travtips: V75 Halmstad 8 juli 2017

Tre dagars arbete, måndag - onsdag i ihållande regn och mer höst än sommar. Lägg därtill lastning av pallar i en kolsvart lagerlokal, svart som januarinatten, eftersom porten utan anledning stängde under tiden jag letade rätt på godset.

Något som föranledde mig att i blindo leta mig mot öppningen för att öppna sesam och låta ljuset komma in igen. Resultatet blev snubblande in i liten, låg järncontainer och en avslagen tand, sönderbiten läpp på insidan och sårskador i övre delen av hakan på köpet.

Så man kan lugnt säga att veckan inte platsar bland de bästa i Tjampens livshistoria. Får trösta sig med att Folktandvården på Anderstorp hade öppet till 19:00 och en mycket duktig blivande tandläkare gjorde ett i mitt tycke absolut lyckat examensprov, när hon med lite assistans av ordinarie tandläkare och sköterska, byggde, limmade, slipade och pillade dit en ny halva till den avkapade framtanden. Så gudarna vara prisade för den öppna offentliga vården.

Positivt också att solen har kommit tillbaks och även om rekordvärme är fjärran, fjärran ifrån, så känns det ändå lite sommar nu. Morgondagens sjua på Halmstad lär givetvis återigen sluta i ett veritabelt dunderfiasko da gama, men tanken är att det alltid kan gå mycket värre och skulle två av fyra spikar sitta, så borde det väl i alla fall ge fem rätt och kanske någon krona i återbäring.

ANJA DEBUTERAR MED LÅTEN ”AFTONSÅNG” SKRIVEN AV LEGENDAREN HARPO! Anja Lagerqvist är en Singer songwriter med redan en stor scenvana, medverkat i TV4´s Körslaget under ledning av Rickard Söderberg och hon har rest till Sydafrika med ”Star For Life” som en av tio i Star Choir Sweden, tillsammans med bl.a. Måns Zelmerlöw. Förhandslyssna ANJA ”Aftonsång” Klicka här… http://werecki.com/Detailpromotion.aspx?id=171



Den imaginära fem i topp listan ter sig tämligen statisk ut, etta på listan borde ha varit "Aftonsång" med någon som möjligen heter Anja, en mycket vacker sång jag hörde på P4 i måndags, men har aldrig hört den varken tidigare eller senare, är inte ens säker på titel eller sångerskas namn, möjligen ett mysterium i tiden, men vackert var det! Så det får bli Waylon Jennings "Sparkling Brown Eyes", Country Gazette "Sweet Allis Chalmers", en dubbel New Riders Of The Purple Sage "I Don't Need No Doctor" och "Last Lonely Eagle", McGuiness Flint "Jimmy's Song" och självklar bubblare blir, efter att på TV ha sett Allsång på Skansen i tisdags, Millas Mirakel med "Rytmen Av Ett Regn".

V75 Inlämnat: 2017-07-07, 16:56 Halmstad Lördag 2017-07-08 Start: 16:20 Kostnad: 122,50 kr
Avd
1: 1, 2, 5, 6, 7, 10, 11 (3, 4)
2: 3 Tjacko Zaz (4, 2)
3: 1, 2, 3, 5, 6 (4, 10)
4: 1, 2, 5, 6, 8, 10, 12 (15, 4)
5: 3 Athos Race (1, 2)
6: 6 Cruzado Dela Noche (1, 4)
7: 5 Nobel Amok (4, 3)


Tjampens olycksaliga vecka i regn:


Kollega på vägen - då det var solig dag 29 juni
sedan kom regnet till träskmarkerna.


Träsklinjen smalnar av
och under den viadukten torde inte Tjampens truck kunna passera
med livet i behåll.


Petikträsk.



Petikträsk ligger inom Norsjö kommun
vid sjön Petikträsket som är cirka 1 kvadratkilometer stor
med avrinning i Svanforsbäcken.


Vägval.


Petikträsk är en by som har sin plats i släkthistorien.
Mormor Helenas mor var Tekla Amanda Hedlund som föddes 5/4 1867 i Petikträsk.
Tekla som 9 december 1887 gifte sig med Jonas Backman i Björkliden
så bidde de in på 2000-talet digitaliserade som mormors föräldrar.


Sjövägar i träskmarkerna.


Motto i Nyliden.
"Get rich or die trying!".


Syrenerna blommar ännu i Jörn
även om boningen har upphört i sin ämnade funktion.


Structon Rail i Jörn, det som en gång i tiden var SJ eller banverket.


Regnig måndag i Gumboda.

God Helg önskas till alla och envar! // Tjampen


God Helg önskas till alla och envar!