lördag 3 januari 2015

Tjampens travtips: V75 Jägersro 3 januari 2015

Sägnerna förtälja, trav är trav, vinst är vinst och aldrig mötas de två. Dags att bevisa sägnerna fel, dags steppa loss i besynnerlig segerdans, ackompanjerad av Chuck Berry/Rock'n'Roll Music, Elvis Presley/Jailhouse Rock New Riders Of The Purple Sage/School Days, Creedence Clearwater Revival/Good Golly Miss Molly och Little Gerhard/Den Siste Mohikanen.


Tjampen lyssnar på Little Gerhard "Den siste mohikanen från 1961.

På B-sidan "Kär i din bild". Svensk version av Neil Sedakas "Calendar Girl".

Dagen har bjudit på blötsnö, kallt regn och en himmel som kunnat skrämma Asterix och gänget till vansinne. Således särskilt goda förutsättningar för att begynna nytt år i triumf och tandavissling.

Elvis med kinesisk text, inte japansk som anges. Intressant veta att Presley nådde långt vidare än Boliden... världen är trots allt inte så stor, som man lätt kan förledas att tro.

Raden i all sin optimistiskt euforiska glans
Lopp 1: (3) Calvin Borel
Lopp 2: (10) Rattigan
Lopp 3: 1 - 5 - 11
Lopp 4: 3 - 9
Lopp 5: 1 - 8 - 10
Lopp 6: 2 - 4 - 7 - 9 - 10
Lopp 7: 2 - 4 - 7 - 11 - 12

450 entusiastiska rader a' 225 dämpade riksdaler

Bildsvit ur Vita Paketet:

 
Del av vykort som påminner mig om att det vid något tillfälle figurerat i tävlingen "Sveriges fulaste vykort". Här röstade Björnen i Tio-i-topp 1967 i Bolidens Folkets Hus.
 

Boliden: Parken på Torget - trädgårdsanläggning som en gång i tiden sköttes av farfar Arvid.
 

Brukshotellet vid Sidtjärn. Hotellet invigdes i midsommartid 1927 och är fortsatt i bruk som hotell. Öppnar igen 19 januari efter jul- och nyårsstängt.
Sidtjärn är en konstgjord sjö som anlades på 1920-talet som badplats för den nya ortsbefolkningen.
 

Boliden kyrka: Arkitekt Peter Celsing. Invigd första advent 1960. Blev kallad för en "annorlunda kyrka" där nutid och medeltid blandades.
Och nedan Anrikningsverket vid Arseniksjön. Aktivt än idag och 2001 togs ett guldlakverk i bruk och därmed tillvaratas det mesta av ädelmetaller ur flotationsavfallet.