lördag 6 juni 2015

Tjampens travtips: V75 Östersund 6 juni 2015

Förra veckans förväntade dunderfiasko lägger icke någon hämsko på morgonkvällens Östersunds sjua.

Det kan knappast gå mycket sämre än då och även om, så får man helt enkelt lära sig acceptera att tingens gång sällan eller aldrig går ens väg.

Sedvanlig regnig och kylslagen vecka, tror icke att det ännu är meterologiskt bevisat att det är en sommarmånad vi lever i.

Nåvälan, är nöjd och belåten så länge inte nederbörden kommer i form av diffusa snöflingor i olika valörer.



Har under veckan funnit mycken positiv energi från Dave Clark Five "Glad All Over", här ges också utrymme för ett speciellt tack till Crystal Palaces spelare och tränare som i slutet av säsongen, besparade alla supporters våndan av mardrömmar om nedflyttningsspöket.

Uppåt blir man också av att återhöra "...makonatotalamota...Twist A St. Tropez" med Les Chats Sauvages, Six Days On The Road med Taj Mahal, men för att återbringa lite nödvändig melankolisk energi inför morgondagens svårtolkade V7:a, kommer tidernas bästa popband, The Searchers väl in i bilden med underbara "What Have They Done To The Rain" och sedan den sorgligaste av de sorgsna sångerna "The Unicorn" med The Irish Rovers.




Då är man väl förberedd och klar för ännu ett gigantiskt fiasko da gama på travovalerna. För ett sådant ter sig mer eller mindre oundvikligt, aldrig har man väl tidigare nödgats helgardera ett gulddivisionslopp?

Aldrig har väl spikarna känts så svårfunna som nu, finns inget hopp alls, enda trösten är att Östersund bjuder på kvällstrav och inte startar tävlingarna förrän 19:30, ger ändå en längre frist av hoppets gnutta innan hammaren faller och förklarar ännu ett fiasko fullbordat!

Systemet i all sin changerade glans

Lopp 1: (1) Royal Apanage R: 8,6
Lopp 2: 4 - 7 - 8 - 10 - 11 - 13 R: 14,1
Lopp 3: 2 - 7 R: 1,4
Lopp 4: (4) Balero Mearas R: 1,3
Lopp 5: 1 - 4 R: 7,2
Lopp 6: Samtliga tio startande ekipage R: 2,6
Lopp 7: (1) Highspeed Call R: 11,10

240 diminutiva rader a' 120 oppositionella riksdaler

Tjampens bildrapport från veckan som gått:


Fridfullt i Klutmarks hage.


Skönt kunna göra rätt vägval efter väl förrättat värv - Väg vid sidan av vägen. 


Välkommen till hjortronlandet, där de ofödda själarna samlas likt fåglar i träden, i hopp om att komma först till det nyfödda barnet - Semesterkoloni för utarbetade  myrstackare. 


Timid gårdvar i Liden.

©tjampenmobile2015