torsdag 11 juni 2015

Veckans mest spelade låtar



Denna vecka har inte innehållit särskilt mycket nytt björnvänligt musikaliskt sett. Får till och med gå tillbaka till 1992 för att finna någonting som påkallar uppmärksamheten till att köpa in till lagret och minner om svunna tider (Sheila Chandra).



THE HEARTBREAKS: En engelsk kvartett från Morecambe. The Heartbreaks bildades 2009 och eftersom Morecambe är en semesterort vid havet så blir musiken därefter. Sångaren heter Matthew Whitehouse och gruppen gav ut sitt hittills enda album 2012 Funtimes.

SHEILA CHANDRA: Drottningen av hindipop. Chandra har idag vid 50 års ålder dragit sig tillbaka som pensjonist men hennes musik lever tydligen än. Weaving My Ancestors´ Voices kom ut 1992 och albumet bygger i stort sett bara på Chandras röst. Om Namaha Shiva  betyder att man bugar för guden Shiva - förgöraren som samtidigt är fruktbarheten och håller uppe världen genom meditation.

PIERSI: Polskt storband med minst åtta medlemmar som har över 50 miljoner tittare på videon till Balkanica.


DIE HEUWELS FANTASTIES: Musikgrupp från Sydafrika som funnits sedan 2007 och musiken lutar åt det elektroniska hållet. Sedan 2009 har de släppt sex album så det torde betyda popularitet i Syden.

X-PERIENCE feat. JOACHIM WITT: Tysk grupp som låter som en lättversion av Enigma och i "The Meaning Of Life" deltar Joachim Witt med sin diversalt motsatta stämma.

FRIDA ANDERSSON & BO SUNDSTRÖM: Veckans svenska intrång. Sommarlätt paradislåt utan hårda gitarriff.