fredag 24 november 2017

Tjampens travtips Solvalla 25 november 2017

Ännu en vad som tycks vara framtidens vintervecka avklarad.
Kallt och fint ett par dagar, sedan det nya påfundet av en så kallad snösmocka, följt av ihållande hällande regn. Inte alltid roligt vara ute på träskvägarna när polis, vägverk och gudarna vet vad råder alla att stanna hemma.

Ringer man på torsdag till ett vägbygge och undrar om leverans av geotextilrullar kan vänta till efter helgen, då vädret sägs ska bli bättre, då får man till svar, nä måste ut torsdag eller fredag.

Så står man där med trillan i snöstormen och jobbarna som ska rulla ut, skära till och lägga ner dukarna i marken säger, att nog hade det varit bra om du hade kommit med de här på måndag. Alla deras chefer har fått viktiga kontorsärenden som måste utföras långt från snöstormen, gyttjan och slitet med att gräva sig ner i berget och göra ny rakare väg, till i sanning glädje för alla och envar.

Men sådan är och har ju alltid verkligheten varit, inget att göra något åt. Glädjande med god vecka för Östersund i alla fall, något man drömt skulle hända Crystal Palace någon gång.

En poäng mot Everton senast, fem poäng för att komma över nedflyttningsstrecket, så nog känns vinst hemma imorgon mot Stoke gode så nödvändigt. Traveriet går imorgon vidare till kungliga Hufvudstadens Nationalarena Solvalla, har självklart inga förhoppningar som helst med lyckat resultat. Hoppas mest att M.T.Joinville, hästen som ger lite Etain Royal vibbar vinner igen. Man får glädja sig med det lilla och vara nöjd så.



Den imaginära femitopplistan bjuder denna vecka på en överraskning i form av R.E.M. Shiny Happy People ( tack till "Vem Vet Mest" i svt2), är väl omöjligt undgått alla metoo avslöjanden i tv, radio och press, således kommer kanonlåtar som "Hanna Från Arlöv" med Nationalteatern, "Goodbye Earl" Dixie Chicks, The Refreshments "Hello Sun Goodbye Rain" och Billy Joe Shaver "Woman Is The Wonder Of The World" upp i huvudet, på någon som funderar hur i hela fridens världen kan se ut som den gör. Bubblare givetvis Waylon Jennings, denna gång med "Lady In The Harbor", lugnande höra i 1102:s cdspelare när snön stormade både från himmel och träd.

Trevlig Helg!

V75 Inlämnat: 2017-11-24, 18:25 Solvalla Lördag 2017-11-25 Start: 16:20 Kostnad: 96,00 kr
Avd
1: 10 M.T.Joinville (9, 2)
2: 1, 6 (10, 12)
3: 5, 7 (1, 9)
4: 1, 2, 4, 5, 6, 10 (7, 11)
5: 1, 2, 5, 7 (11, 10)
6: 2, 3 (11, 8)
7: 2 Now Or Never Flair (5, 3)



Det blev blått för Tjampen under veckan som gått:



I början på veckan....


...passerar kalhygge...


...i början på veckan passerar kalhygge.


Skymningslandet.


Mot basen i Schtaan.


Blått innan...


...allt blev vitt...


...och blått igen.


Typiskt nog blev träskbilen den enda på kretsen,
som behövde trillan för att fullfölja sina åtaganden den regniga fredagen.

Det är sån´t som händer
inget att göra någonting åt