söndag 28 januari 2018

Mellandag med musikimporter

Mellandag med väder som bara är grå
och visst lite tunt regn
och elektriciteten flödar för att ge redaktören
en känsla av att må vara mellandag
men ändå - en dag.


För att memorera söndagen 28 januari
så vändes blicken inåt
och syner som är unika för detta ide.
Redaktören prisad som årets fotbollstränare 2002
också någonting unikt.


På bloggplatsen ett överfyllt pennskrin
av förmodligen enbart stöldgods
från någon pennlös myndighet.
Varifrån pennor kommer
och varthän pennor går?
En liten filosofisk gåta så här när det ändå ljusnar trots allt
denna söndag som startade i helgrått.


Ett måttband
som har sitt berättigande möjligen vart tionde år
men ändå en nödvändighet i ett hushåll.
Notera att julhälsningen från moster på Lidingö
fortfarande gäller som senast inkomna privatpost.


Utblick norröver
från platsen dit solen aldrig når.
Denna gråskepnad av dag.


I "Der Fenster Garten"
slocknar livet långsamt
och vi får hoppas på en återuppstånden måndag.

Från "Veckans musikimporter"


Det våras och för att göra någonting festligt av februari och mars månad så arrangeras musikfestivaler över hela Europa för att välja ut länders representanter till Eurovision Song Contest - nu i Lissabon. Trodde att det fanns en regel att låtarna inte fick komma till allmänhetens kännedom före finalen men detta gäller tydligen inte längre och hur skulle man kunna stoppa för tidiga lanseringar i dessa tider.
Funnit MALO' i den franska uttagningen och valt att importera låten "Ciao" och vill påpeka att så väl som redaktören förstår det franska språket så blev detta ingen vinnare i Frankrike - men utvald som vinnare i detta ide.

EZRA FURMAN är en gammal bekanting och "Love You So Bad" ingår på Furmans kommande album 'Transangelic Exodus" som anländer 9 februari.

NATHANIEL RATELIFF & THE NIGHT SWEATS är också bekanta sedan tidigare och är man bekant så är det ju följdriktigt ointressant att lägga till "sedan tidigare". "You Worry Me" smakprov från kommande albumet 'Tearing at the Seams' 2018.

BRETT DENNEN - får leta lite här... Jo, låten "Already Gone" kommer från EP:n 'Let´s...' från 2018. Dennen är en amerikansk folk/pop-sångare från Kalifornien. Debuterade 2004 och 2016 kom han sjätte album 'Por Favor'. 

GEORGE EZRA är ju en artist som till och med är känd utanför detta ide. "Paradise" från kommande albumet 'Staying at Tamara´s'. Hans genombrott kom 2014 med "Budapest" och George Ezra har ett efternamn Bennett och är född i Hertford, England.

YOUNGR är ett one-man-band och Dario Darnell heter mannen från Manchester som låter flyktigt, intetsägande och passande nog för en morgontur till ämbetsverket. Videon ger dock lite mer visioner om en god gångatur till arbetslivet så länge det nu varar...


HUDSON TAYLOR har en vision med sin låt "Run With Me" (2018). "Den handlar om de vänner som är vid din sida hela tiden och lyfter dig oavsett vad du än går igenom. Hundar är ofta den typen av vän för människor och vi ville göra en video som var upplyftande och rolig men också påminna om att det finns så många omhändertagna hundar som bara behöver ett hem. Vi älskade absolut att göra den här videon och vi hoppas att folk inte bara njuter av att titta på det, men också överväger att ge en räddad hund ett hem och att ha den hunden betyder att få känna ovillkorlig kärlek och få vänskap i gengäld." Hudson Taylor