fredag 6 april 2018

Tjampens travtips: V75 Solvalla 7 april 2018

Vinter, vinter, vinter... känns sannerligen som om "råttet nu är mågat".

Kalla nätter och glaciärer av is att passera bara genom att ta sig till Saaben på mornarna. Snöras från taket utan dess like och synen av gröna gräsmattor, klarblå sommarhimmel och värmande sol ter sig lika avlägsna som hoppet om fullträff på V75 förverkligat.

I ishockeyvärlden ser det ut som Skellefteå AIK ska klara av Djurgården i pågående semifinal, har väl inga direkta klagomål vem nu än som går vidare, tror hursomänhaver att Växjö kommer stå som mästare till slut.

Mer viktigt då med Crystal Palaces lördagsmatch borta mot Bournemouth, nu om någonsin är det dags plocka poäng för att undgå nedflyttning.

Traveriet fortsätter imorgon med Solvallafinaler, har i sedvanlig ordning krånglat till systemet något så alldeles förskräckligt. Fegat ut och landat med två nödspikar och halvdana garderingar i övriga fem lopp. Det är inte så man ska göra för att vinna storkovan... "When will I ever learn, when will I ever learn...?"

 

Den imaginära femitopplistan inleds denna vecka med gruppen Halm från Sävar utanför Umeå, har aldrig hört talas om bandet tidigare, men tack vare P4 Västerbotten uppmärksammades jag av den bästa svenska countryn jag hört på mången dag, "Raised By The Fire" är helt enkelt kanonbra.
Vi fortsätter sedan med Jerry Jeff Walker tillsammans med Gary P. Nunn "London Homesick Blues", John Prine "Your Flag Decal Won't Get You Into Heaven Anymore", Waylon Jennings "The Thirty Third Of August" och Dicky Betts "Let Nature Sing" och självklar bubblare Lill Babs "Leva Livet" 

Trevlig helg och måtte det bli vår snarare än snart nu!

V75 Inlämnat: 2018-04-06, 18:13 Solvalla Lördag 2018-04-07 Start: 16:20 Kostnad: 108,00 kr

Avd

1: 1, 2, 3, 4, 6, 10 (7, 5)
2: 1, 3, 13 (2, 8)
3: 1, 2, 4 (9, 5)
4: 4 Sir Q.C. (6, 10)
5: 1, 12 (6, 9)
6: 3, 7 (9, 1)
7: 10 Pastore Bob (11, 1)


Tjampens första aprilvecka:


Tisdagsmorgon...
...tre bilar nedtinade och sedan infrysta,
som fick ryckas loss med traktorn.
Är glad tog mig tid parkera 1102 inne i garagevärmen
på skärtorsdagens kväll.


Gamla Konsumbutiken i Myrheden
som fortfarande gör reklam för Sailor.


Snö och istäckt Inlandsbäck.


Centralt... och nära till allting.


Vintern som aldrig vill ta slut.


Rekorderligt snöras från taket...
på Torpet.


Självbetjäning.


Kors i taket...
äntligen glimt av solen
Och älskad blå himmel igen.